Predici si indrumari omiletice. Scrieri I

Format: 16x24 cm
ISBN: 978-973-7866-37-0
Status: momentan indisponibil

Predici si indrumari omiletice. Scrieri I

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Cuvantul Vietii
Numar de pagini: 324

Volumul conține nouă predici la duminici și praznice împărătești, un panegiric în cinstea Sfântului Dimitrie Basarabov, precum și reflecții, din perspectiva Sfintei Scripturi și a Sfinților Părinți, pe marginea unor subiecte de teologie ortodoxă precum: învățătura despre Dumnezeu, despre creația lumii, despre lumea spirituală și lucrarea sfinților îngeri, despre Sfânta Cruce, despre Sfânta Tradiție, Crezul Bisericii și învățătura despre mântuire. Predicile și îndrumările omiletice sunt precedate de o notă editorială, de o evocare semnată de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul și de un medalion cronologic întocmit de redactorul lucrării, Sebastian Nazâru.

Volumul se adresează preoților, constituind un instrument util și accesibil în pregătirea predicilor din duminici și sărbători, și, de asemenea, tuturor celor interesați de gândirea teologică a unuia dintre marii duhovnici ai Bisericii Ortodoxe Române.

Pret: 40.00 LEI   
Momentan indisponibil


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

    • Pe doua dintre chipuri sfintite, care si-au lasat pecetea in viata Bisericii si care au trait in aceeasi vreme, le vom cunoaste in aceasta carte. Pe mai-marele melozilor si imnografilor, Sfantul Ioan Damaschinul, care este si cel mai mare dogmatist al Bisericii noastre, si pe Sfantul Cosma, episcop de Maiuma, din Palestina, un melod si imnograf la fel de insemnat, ce ne vorbesc foarte des, fara sa ne dam seama, prin sfintele slujbe ale cultului nostru.
      Mai mult decat orice, la participarea totala a credinciosului la cult contribuie mestesugurile iconografiei si imnografiei
      In ambele mestesuguri s-a distins, dupa cum vom vedea, Sfantul Ioan, care prin bunavointa lui Dumnezeu a trait multi ani impreuna cu Sfantul Cosma in casa parinteasca a primului si in Lavra Sfantului Sava. Acest fapt ne permite sa presupunem ca au conlucrat si la modelarea muzicii bisericesti si au influentat, dupa cum stim, determinant, tonalitatea ei.
      Insa un domeniu si mai important in care a actionat mult-talentatul Damaschin a fost Teologia si indeosebi Dogmatica, pe care a sistematizat-o ca stiinta si totodata a folosit-o in infruntarea marilor erezii ale vremii lui, mai ales a iconoclasmului. In aceasta l-a intrecut pe fratele sau adoptiv, Sfantul Cosma, care insa in domeniul imnografiei nu este considerat mai prejos decat Ioan, de vreme ce Biserica i-a dat si prenumele de „melodul” sau „imnograful”.

watch series