Dumnezeiescul urcus

Format: 13x20 cm
ISBN: 978-606-8840-17-8
Status: momentan indisponibil

Dumnezeiescul urcus

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Sfantul Nectarie
Numar de pagini: 296

Volumul de faÈ›ă cuprinde tâlcuirea lui Gheronda Emilianos, făcută în primăvara anului 1987, la capetele Cuviosului Teognost Despre făptuire, contemplaÈ›ie È™i preoÈ›ie. Ea se adaugă firesc È™i necesar la tâlcuirile Părintelui Emilianos deja editate, fiind întemeiată, în bună măsură, pe experienÈ›a sa personală È™i făcută cu scopul de a transmite învăÈ›ătura patristică fiilor săi duhovniceÈ™ti, monahii Sfintei Mănăstiri Simonos Petras È™i monahiile Sfintei Mănăstiri Ormylia, dar È™i pentru a-È™i tăinui trăirile personale în spatele cuvintelor PărinÈ›ilor.
În tâlcuirea sa, Gheronda Emilianos îl urmează pe Cuviosul Teognost, dar È™i învăÈ›ătura Bisericii noastre despre preoÈ›ia generală, adăgând È™i trăirile sale personale, prilejuite de întâlnirile sale tainice cu Sfântul Duh È™i de împărtăÈ™irea sa cu Trupul È™i Sângele lui Hristos la slujirea aproape zilnică a DumnezeieÈ™tii Liturghii.
Gheronda se referă la făptuirea È™i la contemplaÈ›ia cu care trebuie să se împodobească atât fiecare credincios, în calitatea sa de preot, cât mai cu seamă preotul, care are preoÈ›ia sacramentală.

Arhim. Elisei

Pret: 45.00 LEI   
Momentan indisponibil


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

watch series