Vietile sfintilor pe Ianuarie
Colectia: Alte carti
Autor:

Viețile sfinților pe luna ianuarie

Editura: Manastirea Sihastria
Format: 17x24 cm
ISBN: 280-000-004-078
Numar de pagini: 520


Status: in stoc
Pret: 50.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

    • Stareţul Siluan este parte a unei culturi monastice tradiţionale, înrădăcinată în Evanghelie şi în înţelepciunea antică, mai ales cea stoică, şi a unei inspiraţii profetice care luminează modernitatea până în străfunduri şi o depăşeşte din interior. Limitările culturii monastice, precum rituaismul şi comunitarismul adeseori greoi al ortodoxiei contemporane, sunt dizolvate în lacrimile Sfântului Siluan şi în universalitatea rugăciunii sale. Stareţul vindecă abisurile modernităţii concentrând-o pe Înviere. El rămâne pentru noi unul dintre marii martori ai metamofozei contemporane a creştinismului, prin care Dumnezeu desăvârşeşte descoperirea Numelul Său în totala golire de Sine a Crucii, din mărturia lui Siluan înţelegem că iadul nu se deschide spre nefiinţă, ci spre nădejde, întrucât Hristos Se pogoară neîncetat în adâncurile lui.
      Reluând învăţătura Stareţului, părintele Sofronie vine în sens invers tuturor imaginilor imperiale şi politice ale lui Hristos şi Îl arată în punctul cel mai de jos al piramidei răsturnate a creaţiei: punctul pe care apasă întreaga piramidă a fiinţării bolnave şi decăzute. "Creştinul merge în jos, acolo, în adâncul piramidei răsturnate, unde se adună o greutate zdrobitoare, unde este şi Cel ce a luat asupra-Şi păcatul lumii, Hristos". Se poate - şi trebuie - "să ne iubim aproapele ca pe sine" în virtutea unităţii ontologice a omenirii restaurate în Hristos pentru ca afirmaţia fratele nostru este viaţa noastră să fie trăită în sensul cel mai realist.

      Olivier Clement

    • Slujbele Sfinților români proclamați cu prilejul Centenarului Patriarhiei Române – Lucrare publicată cu binecuvântarea Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

      Centenarul Patriarhiei Române ne oferă prilejul de a mulțumi lui Dumnezeu pentru purtarea Sa de grijă asupra binecredinciosului popor român în istorie, deoarece ridicarea Bisericii noastre la rang de Patriarhie este un rod al unității și independenței bisericeşti, dar și al
      recunoașterii vieții duhovnicești intense a creștinilor ortodocși – clerici, monahi și mireni – de pe întreg cuprinsul ținuturilor locuite de români de-a lungul erei creștine. Biserica Ortodoxă Română a fost păstrătoarea și vestitoarea adevărului Evangheliei lui Hristos, dar și a harului Duhului Sfânt care a lucrat în oamenii credincioși curățirea, luminarea și sfințirea. De aceea, istoria Bisericii noastre este o istorie a sfinților, dovadă a maturitătii spirituale a corpului eclesial național. Această lucrare de mântuire și sfințire a credicioșilor s-a realizat în decursul veacurilor, dar se împlinește și acum.

      Volumul de față, care cuprinde slujbele celor 16 Sfinți canonizați de Biserica Ortodoxă Română cu prilejul aniversării Centenarului Patriarhiei Române, a fost pregătit de ostenitorii din cadrul Departamentului Carte de cult al Editurilor Patriarhiei Române, beneficiază de condiții grafice foarte bune și de un text înzestrat cu indicații liturgice complete şi este destinat tuturor clericilor, monahilor, psaltilor şi credincioşilor dornici să-i cinstească prin „cântare nouă” (Psalm 149, 1), dar și „prin înnoirea vieții” (Romani 6, 4).
      pe nou proclamații sfinți români, luându-i ca pildă de viață virtuoasă și de mărturisire neinfricată a Evangheliei Domnului Hristos, dar avându-i, totodată, şi rugători neîncetați pentru Biserică, tară şi lume.

watch series