Cum poti fi smerit. Sfaturi practice pentru vremurile de azi

Format: 11x20 cm
ISBN: 978-606-92942-4-6
Status: in stoc

Cum poti fi smerit. Sfaturi practice pentru vremurile de azi

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: De Suflet
Numar de pagini: 128

Pentru tine smerenia se asociaza cu haina neagra, cu privirea atintita in pamant, cu renuntarea la lume?

Sa stii: smerenia nu se practica doar la schit sau in manastire, ci si in statia de metrou sau la coada la bilete, cand ai ochii atintiti la ecranul calculatorului sau cand esti la serbarea copilului, cand ai de rezolvat problemele de serviciu sau de depasit dificultatile familiale.

Smerenia nu este o virtute rezervata clericilor sau monahilor: este o arta duhovniceasca a vindecarii de sine in viata de zi cu zi.  Ea detensioneaza relatiile cu ceilalti, aduce armonie in viata de familie si linistea interioara care ne lipseste adesea atat de mult – insa mult prea des ramane un concept abstract, surghiunit pe paginile scrise in grai uneori greu de inteles ale literaturii bisericesti clasice.

Ceea ce va propune cartea de fata este tocmai o perspectiva practica, adaptata modului contemporan de viata, asupra uneia dintre cele mai importante virtuti crestine, care, dupa cum afirma Sfintii Parinti, poate inlocui cu prisosinta asceza fizica, atat de greu accesibila de cele mai multe ori in conditiile modernitatii.

Pret: 10.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

    • Sfântul Gavriil ne îndeamnă prin explicarea vedeniei avute de maica Ecaterina – în care sunt înfăÈ›iÈ™ate atât fericirea drepţilor, cât şi chinurile păcătoşilor – să vedem cerul şi Biserica într-un fel care să ne apropie de Dumnezeu.
      Duhul ispititor al vremii încearcă să‑l atragă pe om cu ispite şi plăceri trupeÈ™ti de tot felul, făcându-l să uite cu totul de suflet È™i de nevoile acestuia. Păcatele îi urâţesc pe oameni, şi orice lucru săvârÈ™it pe pământ îi va chinui în veÈ™nicie pe cei care nu se pocăiesc, pe când virtuţile, faptele bune şi iubirea vor dăinui veşnic în sufletul omului.
      Descrierea fericirilor Raiului ne arată că există o altă lume în care trăiesc sufletele celor drepÈ›i, unde dom­nesc pacea şi frumuseţea. Să ajungi în acea lume e cu pu­tinţă doar prin credinÈ›a în Domnul nostru Iisus Hristos È™i printr‑o viaÈ›ă evlavioasă, pe când desfătarea de bunătăţile pământeÈ™ti, în deplină uitare de suflet È™i de nevoile acestuia, nu aduce pace È™i odihnă sufletului, ci dezamăgire şi nelinişte.
      Doar o viaÈ›ă evlavioasă pe pământ este adevărata înţelepciune È™i numai aceasta aduce omului pacea, liniştea È™i bucuria, iar în viaÈ›a viitoare – fericirea veşnică.

      O carte despre rostul faptelor bune, al virtuţilor,
      al iubirii de aproapele, şi despre felul în care acestea
      sunt răsplătite în viaţa de apoi.

    • Artele marÈ›iale, la care astăzi tinerii pot avea acces aÈ™a de uÈ™or – atât prin informaÈ›ie, cât È™i prin posibilitatea de a le practica –, au o mare putere de seducÈ›ie: promit sănătate È™i forÈ›ă fizică, concentrare, supleÈ›e È™i rapiditate în reacÈ›ii, înÈ›elepciune izvorâtă dintr-o cultură mai puÈ›in familiară nouă, dar nu mai puÈ›in atrăgătoare. Nu trebuie să le practici ani de zile, nici să fii neapărat adult ca să înÈ›elegi că artele marÈ›iale sunt mai mult decât un sport: ele reprezintă un mod de viaţă. Iar când vorbim despre un mod de viaÈ›ă, implicaÈ›iile sunt unele profunde, antrenând trupul È™i sufletul. 
      CreÈ™tinismul propune, la rândul său, o cale: viaÈ›a în Hristos. Autoarea, Maria Dimitriadou, are avantajul de a cunoaÈ™te bine ambele „căi”: a îndrăgit È™i a practicat mulÈ›i ani artele marÈ›iale È™i, de asemenea, a experimentat viaÈ›a duhovnicească autentică în Biserică. A completat aceste experienÈ›e cu o investigare a percepÈ›iei contemporane asupra lumii artelor marÈ›iale prin interviurile sale cu diverÈ™i maeÈ™tri din Grecia. 
      Cartea de faÈ›ă reprezintă rezultatul acestei cercetări, animate de dorinÈ›a autoarei de a oferi un instrument de un real folos celor care doresc să treacă dincolo de concepÈ›ia banală a artelor marÈ›iale ca sport È™i să înÈ›eleagă mai bine ce implică practicarea lor, nutrind speranÈ›a că, pe viitor, cititorii vor avea mult mai mult discernământ în alegerile lor, mai ales în cele care privesc educaÈ›ia propriilor copii.

    • Adolescenta este o perioada dificila de viata si totodata complexa nu doar pentru copiii care se maturizeaza, ci si pentru parintii acestora.  Dezvoltarea organismului copilului, modificarile hormonale, pubertatea, formarea personalitatii si formarea spirituala, primii pasi catre varsta adulta – toate acestea se dovedesc a fi probleme mai mari ori mai mici, dar decisive, pentru copiii de pana mai ieri…

      Uneori se ajunge la agresivitate, la razvratirea adoles­cen­tilor fata de parinti, la un comportament pe care parintii de cele mai multe ori nu sunt capabili sa‑l administreze.  Starea de spirit, in aceasta perioada, se schimba brusc.  Fi­ica iese acum de sub controlul mamei sale si se straduieste sa se elibereze de sub influenta acesteia.  Contactul cu parintii ii provoaca un anume disconfort.  Instrainarea tatalui ori a mamei fata de tanara aflata la o varsta critica nu e insa de dorit...

      Cum sa procedam, ca parinti, cu fiicele noastre?  Cum sa ne pastram autoritatea si in acelasi timp increderea copiilor nostri adolescenti?  Cum ar trebui sa se comunice in perioada cea mai dificila a cresterii lor?  Cum sa fie intelesi, sa se ajunga la un limbaj comun?

      Aceasta carte incearca sa raspunda la toate aceste intrebari, deloc usoare pentru lumea tot mai complexa de astazi, constituindu‑se intr‑un indrumar practic pentru parintii cu copii aflati la varsta adolescentei.

watch series