Sfintii ne cheama. 15 file din Sinaxarul inimii mele

Format: 13x20 cm
ISBN: 978-606-9678-40-4
Status: in stoc

Sfintii ne cheama. 15 file din Sinaxarul inimii mele

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Areopag
Numar de pagini: 192

Voi nu trebuie să știți ce-am pătimit noi acolo (în temnițe). Voi trebuie să știți trei lucruri. Cum am intrat noi în închisoare? Ne-am asumat jertfa. Cum am trăit în închisori? Am făcut din închisori mănăstiri. Cum am ieșit? Am ieșit învingători. Nu ne-au înfrânt. Am ieșit din prigoana aceasta cu fruntea sus.
Părintele Ștefan Marcu, noul mărturisitor

Ciprian Voicilă este unul dintre condeiele cele mai importante din lumea ortodoxă contemporană din România. În cartea de față pune înaintea inimilor noastre chipuri de sfinți, unii canonizați, alții în curs de canonizare, alții canonizați de evlavia populară.
Ceea ce impresionează la aceste icoane așternute în scris este evlavia pe care autorul o are față de ele. Autorul nu ne prezintă doar niște 15 fișe biografice, ci ne ajută să ne împrietenim cu acești eroi ai credinței, făcându-le loc și în inimile noastre. De la părinți cu viață sfântă, cum sunt părintele Paisie de la Sihla sau Dionisie de la Colciu, până la mucenici și mărturisitori ca părintele Gherasim Iscu sau Gheorghe Jimboiu, până la sfinți precum Ambrozie de la Optina sau Iov din Uglea, prietenii lui Hristos prezentați în această carte ne cheamă și pe noi pe calea sfințeniei...
Editorul

Pret: 25.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

    • Parcă îl și aud pe cititor, grăindu-și în sine, exasperat: „Încă o carte cu sfinți! Sunt prea multe cărți! Iar eu nu am decât o viață. Trebuie să mai și făptuim, nu doar să citim!" Dreptatea, trebuie să o recunosc, e de partea cititorului.

      Timpul nu mai are răbdare. Iar viața e în altă parte. Viața veșnică, nestricăcioasă. Suspendați între aceste două stări sufletești, între două titluri livrești, de la o vârstă încolo învățăm să ne drămuim clipele. De aceea, am considerat a fi potrivit să extrag din biografiile a 12 sfinți și din cuvintele lor insuflate de Duhul Sfânt ceea ce mi s-a părut mie că este esențial.
      Majoritatea acestor purtători de Dumnezeu au crescut în Grecia: tărâm nu doar mitic, ci și palpabil, unde cerul senin, nemărginit îmbrățișează pământul cu miros de trandafiri, unde Athon-ul se oglindește în undele scrlipitoare ale Mării Egee. I-aș fi zis cărții „Din Elada cerească," dacă Elada nu ar fi rămas, în mentalul colectiv, tărâmul zeilor, rămas pustiu în fața Crucii izbăvitoare a Domnului nostru Iisus Hristos.
      Prin toate biografiile zugrăvite aici trece ca o rază caldă Rugăciunea Preadulcelui Nume al Domnului nostru Iisus Hristos. Toți sfinții și cuvioșii portretizați în acest volum sunt vlăstare ale isihasmului. Prin urmare, toți ne pot călăuzi pe drumul mântuirii noastre, de la primul pas, al curățirii de patimi, la luminarea minții și a inimii, pregătindu-ne pentru întâlnirea cu Domnul, în Lumina Sa negrăită și nezidită.
      Ciprian Voicilă

watch series