100 prajituri fara zahar

Format: 13x20 cm
ISBN: 978-606-8647-36-4
Status: in stoc

100 prajituri fara zahar

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Ortodoxia
Numar de pagini: 128

ercetările contemporane au evidențiat impactul pe care îl are consumul excesiv de zahăr asupra organismului nostru. Dincolo de bucuria momentană pe care o aduce o prăjitură sau un desert cu zahăr, consecințele pe termen lung pot fi serioase. Din fericire, opțiunile precum deserturile fără zahăr devin o alegere tot mai populară È™i benefică pentru sănătatea noastră.
Consumul excesiv de zahăr este asociat cu diverse probleme de sănătate, precum creÈ™terea riscului de obezitate, diabet de tip 2 È™i afecțiuni cardiace. Cercetările au arătat că zahărul adăugat în exces poate duce la inflamații cronice în organism, afectând în mod negativ funcțiile sistemului imunitar È™i ale organelor interne.

Optarea pentru deserturi fără zahăr reprezintă o modalitate de a ne satisface pofta de dulce fără a compromite sănătatea. Aceste deserturi sunt adesea realizate cu îndulcitori naturali, precum mierea, ştevia sau fructele, oferindu-ne gustul dulce fără a recurge la efectele negative ale zahărului rafinat.

Pe lângă beneficiile evidente pentru sănătate, deserturile fără zahăr se încadrează perfect într-un stil de viață echilibrat È™i într-o dietă sănătoasă. Ele pot fi o sursă valoroasă de nutrienți esențiali È™i pot contribui la menținerea unui nivel constant de
energie, evitând creÈ™terile bruÈ™te È™i scăderile de zahăr din sânge.
Astfel, alegerea deserturilor fără zahăr nu este doar o opțiune delicioasă, ci È™i o decizie înțeleaptă pentru sănătatea noastră pe termen lung.

În bucătărie, explorarea È™i adoptarea unor rețete creative fără zahăr devin o oportunitate de a experimenta cu ingrediente sănătoase È™i de a încorpora gusturi noi È™i inovative în dieta noastră. Astfel, putem transforma modul în care privim È™i selectăm deserturile, contribuind la un stil de viață mai echilibrat È™i plin de vitalitate.

Pret: 12.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

    • pVolumul emSfantul Ioan Gura de Aur, despre comportamentul crestinului in biserica si societate/em, este aparut cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, la Editura emCuvantul Vietii /ema Mitropoliei Munteniei si Dobrogei, in cadrul seriei emFlorilegii Hrisostomice/em. Lucrarea este insotita de un studiu introductiv al Parintelui Alexandru Atanase Barna./p pOn cuvantul de emBinecuvantare/em semnat de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel citim astfel: „Un comportament cuviincios al credinciosului in Biserica va conduce la linistirea sa sufleteasca, la impartasirea duhovniceasca de cuvintele sfinte auzite acolo si la implinirea acestora in viata sa. emViata crestinului in lume sta sub influenta directa a lucrarii dumnezeiesti savarsite in Biserica, iar roadele duhovnicesti ale muncii sale in societate sunt efectul conlucrarii cu Dumnezeu prin credinta, nadejde si dragoste. /em[…] Atat prin exemplul sau personal, cat si prin mostenirea sa duhovniceasca, Sfantul Ioan Gura de Aur ramane un model de virtute pentru fiecare crestin si, in special, pentru credinciosii de astazi, greu incercati de mentalitatea secularizata a societatii actuale, de atitudinea ostila religiei in media, precum si de instrainarea tot mai pregnanta a unor curente ideologice actuale de valorile expuse in Sfanta Scriptura si in scrierile Sfintilor Parinti” (pag. 6-7)./p

    • Sfântul SfinÈ›it Mucenic Pangratie Viata acatist canonPărinţii acestui de trei ori fericit au fost din hotarele Antiohiei. Ei au trăit pe vremea în care Fiul şi Cuvântul lui Dumnezeu S-a pogorât la neamul omenesc şi Iubitorul de oameni S-a făcut om pentru oameni. Şi auzind ei de minunile cele prea luminate pe care le făcea în Ierusalim Stăpânul Hristos, s-au dus acolo împreună cu fiul lor, Pangratie, şi auzind învăţătura preadulce a Mântuitorului, au crezut în El şi s-au botezat în numele Preasfintei Treimi, apoi s-au întors la casa lor, lăudând pe Domnul. Şi au trăit multă vreme cu cinstire de Dumnezeu şi apoi s-au săvârşit, iar Pangratie a rămas în casa lor, sporind în înţelepciune şi pricepere, în cugetarea şi citirea dumnezeieştilor Scripturi.
       După Înălţarea Domnului nostru Iisus Hristos la cer, apostolul Petru, propovăduind cuvântul lui Dumnezeu în cetăţi şi în laturi, a venit şi în părţile Pontului. Şi aflând acolo pe Pangratie, acesta l-a primit cu dragoste, ca pe un apostol al Mântuitorului Hristos, şi l-a odihnit de ajuns cu toţi ai casei lui. Şi spunându-le Petru cuvânt de învăţătură, mulţi au crezut şi i-a botezat împreună cu toţi robii lui Pangratie, apoi le-a hirotonisit episcop, un bărbat preaînţelept şi ucenic, cu numele Maximin.
       Iar Pangratie şi-a dat toată averea sa ca milostenie săracilor şi ce îi mai rămăsese a dăruit-o robilor săi, zicând:
       „Iată, vă dau libertate şi toate lucrurile ce se află în casa mea: aur, argint, pietre scumpe, haine şi toate averile mele, vii şi ţarini. Deci Stăpânul nostru Hristos să vă întărească în frica Sa, că eu mă duc cu apostolul, să propovăduiesc Sfânta Evanghelie”. Acestea aşezându-le bine preaînţeleptul Pangratie, a căzut la picioarele Sfântului
       Petru, zicând: „Mă dau în mâinile lui Dumnezeu şi sufletului tău, apostole al lui Hristos”

watch series