Manual de curaj In fata bolii, a suferintei si a mortii

Format: 13x20 cm
ISBN: 978-606-9678-21-3
Status: in stoc

Manual de curaj In fata bolii, a suferintei si a mortii

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Areopag
Numar de pagini: 206

În vremurile dificile prin care trecem, una dintre virtuțile care se observă rar este cea a curajului. Din ce în ce mai mulți creștini sunt biruiți de nesiguranță, frică, panică și chiar deznădejde. Trăim ca și cum Dumnezeu ar fi uitat de noi sau chiar ne-ar fi părăsit. Dar problema este la noi, doar la noi. Nu mai știm să trăim duhovnicește, nu mai știm să ne hrănim din hrana cea tare pe care ne-o arată Biserica.

În această carte am făcut o serie de tâlcuiri la unele cuvinte de foc ale Preacuviosului stareț Emilian Simonopetritul. Cuvinte despre suferințe, despre boală, despre moarte, din perspectivă autentic ortodoxă. Trebuie să recunosc că parcă fiecare citat selectat îmi arăta cât sunt de departe de linia pe care ar trebui să merg, dar nu o fac.

Cred că cei mai mulți dintre noi suntem creștini doar cu numele. Dar, totuși, suntem chemați la mântuire. Și de aceea Hristos ne vorbește prin sfinții vremurilor noastre, așa cum ne vorbește și prin paginile Sfintei Evanghelii. Este Același Hristos, Care este viu și vorbește în inimile robilor Săi tot așa cum a vorbit in inimile Sfinților Apostoli. Danion Vasile

Pret: 20.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

    • Părintele Constantin Sârbu este cunoscut în țară și în străinătate. Sunt creștini de-ai noștri care l-au cunoscut și se roagă lui, alții care nu l-au cunoscut și se roagă dânsului. Și eu am o rugăciune zilnică pentru ambii părinți, pentru părintele Constantin Sârbu și pentru părintele Constantin Voicescu, cel care i-a urmat la acest sfânt alter. Îi simt ca sfinți, deoparece au pătimit prin închisori în mod nedrept, au fost lăsați fără familii, pe drumuri, și au avut o slujire desăvârșită pentru biserică și pentru neam. (...)
      Salutăm cu încredere frățească apariția acestei noi cărți editate de domnul danion Vasile, care dă mărturie deplină pentru slujirea martirică a acestui mare părinte mărturisitor și sfânt, Constantin Sârbu, de la Biserica Sapienței. Este încă un episod livresc foarte lăudabil, care zidește conștiințe, unește suflete și aduce în fața credincioșilor istoria martirică excepțională a unor preoți de mare vrednicie și sfințenie a neamului nostru românesc.
      Părintele Marin Cojoc

      Părintele Constantin Sârbu, după ani de zile de chinuri și pătimiri în temnițele și lagărele comuniste, a primit moarte mucenicească pentru că a refuzat propunerea securității de a turna ceea ce afla la spovedanie. Moartea sa a fost neconvențională - în urma unei operații aranjate să îi aducă sfârșitul.
      Venind la spital să îl împărtășească cu Sfintele Taine, părintele Ilarion Argatu a văzut în jurul capului său lumina sfințeniei și a exclamat: Cunună de martir!. Un martir cu sfinte moaște, f[c[tor de minuni ]nc[ din timpul vieții...
      Editorul 

watch series