De la invierea lui Lazar la Cina cea de Taina

Format: 13x20 cm
ISBN: 978-606-550-535-3
Status: in stoc

De la invierea lui Lazar la Cina cea de Taina

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Egumenita
Numar de pagini: 270

Iisus Şi-a ridicat ochii în sus, acolo unde îi era întotdeauna inima, şi a zis: Părinte, Îţi mulţumesc că M-ai ascultat. Eu ştiam că întotdeauna Mă asculţi, dar pentru mulţimea care stă împrejur am zis, ca să creadă că Tu M-ai trimis (Ioan 11, 41-42).După ce a rostit aceste cuvinte, Iisus a strigat cu glas tare: Lazăre, ieși afară! În urma acestui strigăt, mortul, care zăcea de patru zile, s-a ridicat imediat și a ieșit din mormânt, așa cum fusese așezat acolo, cu fața înfășuratăîntr-o mahramă și cu brațele și picioarele legate în giulgiuri.Puterea care a sfărâmat lanțurile morții a rupt și aceste bariere. Domnul a poruncit ca vălurile și fâșiile de pânză care-l legau să fie îndepărtate. O minune atât de neașteptatăși extraordinară nu putea să provoace doar uimire, ci și frică. Se afla în fața tuturor, un om care cu o clipă înainte fusese în cealaltă lume și pe care semenii lui nu se așteptau să-l revadă pânăîn ziua de apoi! Era oare posibil să privești la Lazăr și să nu crezi în Iisus? Mulți dintre evreii prezenți acolo au ajuns, într-adevăr, să creadă în El.

Pret: 17.10 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

    • Primul volum al seriei: „Cuvinte de aur” ale Sfântului Ioan Gură de Aur, cuprinde cele trei virtuţi teologice, tripticul vieţii duhovniceşti: credinţa, nădejdea şi dragostea.

      Credinţa constituie trăsătura fundamentală a creştinului. „Fără credinţă este cu neputinţă ca omul să fie bineplăcut lui Dumnezeu”. Trebuie însă ca această credinţă să fie statornică şi nezdruncinată, şi să se sprijine pe Stânca nesurpată a credinţei, pe Domnul nostru Iisus Hristos.

      Credinţa fără nădejde nu poate să existe. Credem şi nădăjduim! Dacă agricultorul  trudeşte şi nădăjduieşte, la fel şi corăbierul şi negustorul, şi aceasta pentru lucruri care sunt nesigure şi neschimbătoare, cu mult mai mult trebuie să trudească creştinul şi să aibă speranţe şi nădejdi, care niciodată nu sunt dezminţite.

      Dragostea este trăsătura comună a lui Dumnezeu şi a oamenilor. Fără dragoste, nici martiriul nu poate să ne folosească. Iubirea a făcut cerul pământ, L-a făcut pe Dumnezeu om, ca omul să devină Dumnezeu.

      Ceea ce-l aseamănă pe om cu Dumnezeu, mai mult decât toate, este iubirea faţă de vrăjmaşi. Cea mai frumoasă coardă a lirei este cea care interpretează melodia care se numeşte: iubire de vrăjmaşi. Noi în ce stare şi în ce treaptă a iubirii ne aflăm?

      Să cercetăm şi să aflăm răspunsul de la Învăţătorul cu „Gura de Aur” al Bisericii noastre.

watch series