De la invierea lui Lazar la Cina cea de Taina

Format: 13x20 cm
ISBN: 978-606-550-535-3
Status: in stoc

De la invierea lui Lazar la Cina cea de Taina

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Egumenita
Numar de pagini: 270

Iisus Şi-a ridicat ochii în sus, acolo unde îi era întotdeauna inima, şi a zis: Părinte, Îţi mulţumesc că M-ai ascultat. Eu ştiam că întotdeauna Mă asculţi, dar pentru mulţimea care stă împrejur am zis, ca să creadă că Tu M-ai trimis (Ioan 11, 41-42).După ce a rostit aceste cuvinte, Iisus a strigat cu glas tare: Lazăre, ieși afară! În urma acestui strigăt, mortul, care zăcea de patru zile, s-a ridicat imediat și a ieșit din mormânt, așa cum fusese așezat acolo, cu fața înfășuratăîntr-o mahramă și cu brațele și picioarele legate în giulgiuri.Puterea care a sfărâmat lanțurile morții a rupt și aceste bariere. Domnul a poruncit ca vălurile și fâșiile de pânză care-l legau să fie îndepărtate. O minune atât de neașteptatăși extraordinară nu putea să provoace doar uimire, ci și frică. Se afla în fața tuturor, un om care cu o clipă înainte fusese în cealaltă lume și pe care semenii lui nu se așteptau să-l revadă pânăîn ziua de apoi! Era oare posibil să privești la Lazăr și să nu crezi în Iisus? Mulți dintre evreii prezenți acolo au ajuns, într-adevăr, să creadă în El.

Pret: 17.10 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

    • Dacă omul porneşte pe o nouă cale, complet necunoscută lui, mai bine să se folosească de îndrumarea potrivită şi să nu se limiteze la propriile presupuneri. La început, omul umblă ca prin ceaţă sau ca printr-o pădure mohorâtă şi prin mijlocul mrejelor. De aceea, mai bine să-i întindă mână cuiva care îl poate scoate de acolo şi îi va pune pe loc desfătat picioarele sale (cf. Psalmul 30, 9). Este bolnav duhovniceşte, deci cum ar putea decide să se tămăduiască singur de bolile sale sufleteşti, extrem de subtile, de vreme ce nu-şi tratează trupurile lor de unii singuri nu numai pacienţii obişnuiţi, ci nici medicii înşişi?

      Le putem deprinde fără învăţare numai pe cele pe care le-am dobândit în mod natural, odată cu naştere (instinctele), însă ştiinţele şi artele se însuşesc de obicei prin învăţare. De exemplu, să scriem, să desenăm, să cântăm etc. Or, lucrarea mântuirii este arta artei şi ştiinţa ştiinţei, ce se poate face aici fără un învăţător? Cine acţionează în acest fel, acela chiar la începutul căii mântuirii adoptă cea mai dăunătoare atitudine, şi anume: încrederea prea mare în sine şi îngâmfarea. Cu adevărat, Unul este Învăţătorul nostru: Hristos (cf. Matei 23, 8), Duhul vine în ajutor slăbiciunii noastre (Romani 8, 26) şi ungerea Lui ne învaţă despre toate (cf. I Ioan 2, 27). 

watch series