Basmul fara nume

Format: 13x20 cm
ISBN: 978-973-136-975-4
Status: in stoc

Basmul fara nume

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Sophia
Numar de pagini: 216

Nu este nici o întâmplare că basmul acesta este „fără nume”! E numit așa, tocmai pentru a-ți oferi ție șansa de a-i da un nume. Poți chiar intra în joc, așezând numele tău în locul prințului sau al prințesei, al regelui sau al reginei, al vrednicului ofițer sau – Doamne, ferește! –  al vistiernicului trădător etc. Poți așeza foarte bine până și numele țării noastre în locul „Regatului fără noroc” pentru a constata că povestea scrisă la început de secol XX descrie cu fidelitate lumea prezentă. Și vei afla cum o țară decăzută și ruinată, devenită un circ grotesc, fără legi și fără omenie, poate re­deveni o patrie înfloritoare. Un haos al corupției și al micimii de suflet se poate preschimba într-o împărăție bine rânduită. Dar în ce chip? Este de ajuns ca un singur om să înceapă să ia hotărâri înțelepte și să vrea să lupte pentru binele ei, apoi toată lumea din jur se contaminează de entuziasmul Binelui.
Și dacă și împărăția ta se află sub stăpânirea haosului, poți alege să fii Prințul ei salvator. Schimbarea depinde de rolul pe care vrei să ți-l asumi! În lumea ta, în casa ta, în mai mica sau mai marea ta împărăție, cine vrei să fii, de fapt? Vrei să fii cel care salvează o lume, dându-i un nume și un viitor? Sau te vezi mai degrabă regele nepăsător, iresponsabil și naiv? Ești cumva judecătorul cel nedrept și lacom, sau preferi să fii ofițerul care își dă viața pentru patrie? Ești tânăra înțeleaptă și harnică, ce știe să aline suferința și să dea sfaturi bune în clipe de deznădejde și impas, sau te complaci în a fi una dintre prințesele sclifosite, certărețe și leneșe? 
Ce rol și ce menire vrei să ai în împărăția ta? Fiecare, în rolul în care se regăsește, acolo să își înscrie numele, pentru că acest basm este despre noi și lumea noastră! (Tatiana Petrache)

Pret: 20.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

  • Uimitoarea călătorie în care Sfântul Marcu a alcătuit Evanghelia

   Un roman autentic, o incursiune captivantă în trecut,
   o explorare în miezul genezei primelor texte creștine despre Iisus Cel Înviat.

   Cum ne-am putea apropia mai bine de Persoana Celui Înviat, dacă nu prin ochii unui evanghelist? Și nu doar citindu-i istorisirea, ci încercând să-i înțelegem, cât mai bine, viața, căutările și ­traseul spiritual neobișnuit ce au dus la alcătuirea unui text nemuritor precum Evanghelia după Marcu – cea mai veche dintre Evanghelii.
   Neîndoielnic, în Leul din Alexandria, Jean-Philippe Fabre rea­du­ce la viață tensiunea primilor ani ai propovăduirii apostolice nu doar prin admirabilele descrieri geografice sau prin reunirea de informații inedite despre meșteșuguri antice, ci mai ales prin apropie­rea de adolescentul Marcu, în zbaterea puternică a descoperirii de sine și a maturizării. Suntem atrași în această povestire palpitantă desfășurată în ținuturile mediteraneene ale primului secol creștin și purtați într-un periplu menit să descopere Vestea cea Bună întregii lumi, pe fondul tumultuos al veșnicelor pasiuni omenești trăite cu înflăcărarea și ardoarea unui suflet și inimi de Leu.

   Am simțit o putere de neînvins. Voiam să‑L urmez, să‑L urmez pentru că era El, să‑L urmez atunci când ceilalți Îl părăsiseră… Încon­jurat de soldați, El S‑a întors. În lumina lunii pline, mi‑a aruncat o privire pe care nu o voi uita niciodată. M‑am zbătut. Am lepădat ­pânza… Am fugit cât am putut de repede. Am urcat Muntele Măslinilor. Am alergat către pustiul Iudeei, ca David. Mi‑era rușine. Eu, leu? Ce amăgire!... Nu‑L întâlnisem pe Acest Om decât pentru a fugi de El... Câteva zile mai târziu, Petru m‑a botezat... S‑a purtat ca un tată cu mine timp de trei ani. Dar cicatricea e tot aici, „rana” e des­chisă. Sunt un leu îmblânzit..., însă un leu rănit pentru totdeauna...

watch series