Fricile lumii si frica de Dumnezeu

Format: 13 x 20 cm
ISBN: 978-606-550-042-6
Status: momentan indisponibil

Fricile lumii si frica de Dumnezeu

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Editura Egumenita

Frica este un vizitator sâcâitor, sau poate un însoţitor permanent al vieţii noastre, ea fiind de multe feluri, de la temeri uşoare până la frici chinuitoare.

 

Există şi o frică foarte diferită de celelalte. Aceasta este frica de Dumnezeu, mereu binefăcătoare şi folositoare.

 

în Sfânta Scriptură se vorbeşte mult despre frica de Dumnezeu. Omul cu frică de Dumnezeu este înţelept, fiindcă, după cum se spune în Sfânta Scriptură, „începutul înţelepciunii este frica de Dumnezeu”. Această frică îl împacă pe om cu Dumnezeu şi îl conduce la mântuire.

 

Dar tot ce are legătură cu mântuirea omului este vrednic de multă luare-aminte şi de multă cercetare.

 

Cartea de faţă vrea să evidenţieze această însuşire şi însemnătate a fricii de Dumnezeu faţă de celelalte tipuri de frică. Dacă, cu harul lui Dumnezeu, ne va ajuta să simţim frica de Dumnezeu, îşi va împlini menirea ei.

 

Pret: 4.50 LEI   
Momentan indisponibil


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

    • Aceasta carte continua seria despre Pronia divina, inceputa de cartea arhimandritului Tihon Sevkunov Nesfintii sfinti si alte povestiri.
      Cartea Cei ce tanjesc dupa ceruri si alte povestiri, este un dar nepretuit pentru cititori.  Tematica cartii ne indeamna sa ne bucuram de lucrurile marunte, pentru a trai conform poruncilor lui Dumnezeu, in armonie cu semenii nostri si cu noi insine. Povestioarele sunt scurte, scrise cu mult umor si redau intamplari din viata oamenilor obisnuiti.  Este o proza contemporana, scrisa intr-un grai viu si captivant, ce include povestioare vanatoresti, amintiri ale fostilor combatanti si descrierea vietii de zi cu zi a preotului din mediul rural, dar si altele.  Aceste povestiri contureaza atitudinea autorului fata de eroii sai, in care nu se simte nici o umbra de judecata si nici un fel de morala.
      Parintele Iaroslav de cele mai multe ori se prezinta ca unul dintre eroi sai, nu ca un erou principal.  Autorul este naratorul inzestrat cu spirit de observatie.  Biserica sau slujbele religioase constituie de multe ori doar fundalul pentru descrierea oamenilor si a evenimentelor non-religioase.
      In povestioarele parintelui Iaroslav aflam lucruri si intamplari minunate, lipsite de mister, cunoastem oameni diferiti si buni, descoperim bucuriile si suferintele autorului despre care el ne povesteste pe indelete cu indemnarea si darul de a scrie, pe care il are, impartasindu-ne din experienta lui considerabila acumulata de lungul vietii.

watch series