• "Cu toate evenimentele minunate pe care le traversasem alaturi de parintele Paisie, ma indoiam de el. Era posibil sa vada lucrurile intr-o maniera strict personala, iar realitatea sa-l depaseasca. Nu excludeam posibilitatea ca el sa detina numai o parte a adevarului, si sa existe si alte parti de adevar in alte sisteme de gandire si in alte religii. Poate ca ma lasam influentat prea mult de puternica sa personalitate, de mediul Sfantului Munte in general. Am hotarat, asadar, sa ofer sanse egale si yoghinilor hindusi. Ii cunoscusem, desigur, inainte de a-l intalni pe parintele Paisie, dar nu mersesem niciodata in India, in epicentrul religiei lor. Am decis, prin urmare, sa plec si sa traiesc impreuna cu ei, sa ma amestec printre ei, sa-mi deschid sufletul dinaintea lor, asa cum facusem si in cazul monahilor ortodocsi. Am trait luni de zile in diverse ashramuri, impreuna cu swami si gurusi. Faceam totul impreuna cu ei: ma sculam dimineata, mancam, munceam, discutam, aplicam exercitii yoga. Pentru a cunoaste un lucru trebuie sa-l traiesti, nu sa-l analizezi pur teoretic. In consecinta, ma hotarasem sa-mi impun o deschidere totala fata de India si tot ceea ce insemna ea. Oscilam asadar intre doua influente spirituale foarte puternice. Cea mai mica inclinare a intentiei mele avea o rezonanta imediata asupra efortului meu spiritual. Eram angrenat intr-o lupta plenara, care angaja intreaga mea fiinta. Pericolele de rigoare imi amenintau nu doar modul de viata, ci si intreaga existenta. Am fost ajutat, sau mai degraba salvat, prin interventiile lui Dumnezeu".
Indumnezeirea - scopul vietii omului

Format: 12,5x19,5 cm
ISBN: 973-7812-37-9
Status: momentan indisponibil

Indumnezeirea - scopul vietii omului

1 recenzii (nota 5.0)

Este un lucru foarte indraznet sa vorbeasca cineva despre indumnezeire, atunci cand nu a gustat din ea.  Cu toate acestea, am indraznit sa facem ceva mai presus de puterile noastre, nadajduind in mila marelui Dumnezeu si Mantuitorului nostru Iisus Hristos.

Ca sa nu ascundem de fratii nostri crestini ortodocsi scopul suprem si ultim al vietii noastre, pentru care am fost creati.

Ca sa devina limpede faptul ca singura pastoratie ortodoxa este pastoratia indumnezeirii si nu cea savarsita dupa modelele apusene de perfectionare etica a omului, fara harul lui Dumnezeu.

Arhim. Gheorghe Kapsanis

Pret: 2.18 LEI   
Momentan indisponibil


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:Cod de verificare:
  Trimite comentariul
Mesaje: (1) - Pagina 1 din 1
:
5.0
2016-12-09 23:52:12
O carticica scurta, dar clara si sincera la obiect spune lucrurilor pe nume. Cred ca nu e recomandata pt incepatori, mai mult pt cei care au experimentat relatia cu Dumnezeu si incercat sentimentul multumirii in urma faptelor bune. Aceasta adanceste cunoasterea si ofera un contur vesnicilor sfaturi: fii mai bun, mai rabdator etc. Merita toti banii!

--Pagina 1 din 1--

Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

watch series