Biruind fiara rosie
1 recenzii (nota 5.0)
Colectia: Alte carti
Autor:

Cuviasa Alipia a trait in vremuri apropiate de ale noastre.  Ea a dovedit ca, oricat de grele ar fi incercarile prin care Dumnezeu ingaduie sa trecem, pot fi biruite.  Puterea credintei ei ne este pilda noua, celor caldicei, care cautam sa mergem pe o cale a mantuirii presarata cu bucurii si impliniri trecatoare.

Editura: Areopag
Format: 10.5x16.5cm
ISBN: 978-606-8451-08-4
Numar de pagini: 64


Status: in stoc
Pret: 3.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul
Mesaje: (1) - Pagina 1 din 1
:
5.0
2013-06-10 15:56:30
Egon Sendler Biruind fiara rosie Editura: Areopag "Biruind fiara rosie" este o carte scrisa de Egumena Tatiana Alatarteva care prezinta viata si nevointele Cuvioasei Alipia, cea nebuna pentru Hristos care a trait intre anii 1905 - 1988. Cuvioasa Alipia a dovedit ca oricat de grele ar fi incercarile prin care Dumnezeu ingaduie sa trecem, pot fi biruite. Puterea credintei Cuvioasei Alipia ne serveste drept exemplu, noua celor care cautam sa mergem pe o cale a mantuirii presarata cu bucurii si impliniri trecatoare. Cartea "Biruind fiara rosie" prezinta in mod succint trairi si momente care s-au intiparit in inima si viata celor care au cunoscut-o pe Maica Alipia, o cuvioasa nevoitoare si marturisitoare, contemporana cu noi, care a trecut la Domnul cu mai bine de doua decenii in urma. Cuvioasa Maica Alipia a fost o maica duhovniceasca plina de har, mila si bunatate, care desi li se parea stranie tuturor, se daruia intru totul oamenilor. Maica Alipia a purtat o cruce foarte grea - cea a nebuniei pentru Hristos. Harul Dumnezeiesc a intarit-o si, prin minunile pe care le-a savarsit in timpul vietii, s-a aratat o pavaza impotriva comunismului si ateismului. (librariaortodoxia.ro)

--Pagina 1 din 1--

Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

    • Fragmente din carte:

      Maica Siluana:
      Când ai gustat iadul în tine şi nu îl mai proiectezi pe ceilalţi, nu mai poţi să uiţi şi nu mai poţi să-L cauţi decât pe Dumnezeu şi cum uiţi să zici Doamne ajută-mă, Doamne miluieşte-mă, cum năpădeşte groaza aceea pe tine din nou şi o vezi în tine. Chiar când te uiţi la celălalt care face ceva rău, tot înlăuntrul tău o simţi.

      Pentru lumea secularizată în care trăim „iadul” este un cuvânt „de groază” care face parte mai degrabă din terminologia hollywoodiană, decât a vieţii reale.

      Pentru omul creştin însă, iadul este o realitate de la care, de multe ori, porneşte chiar viaţa noastră duhovnicească. Şi dacă pentru lumea secularizată „iadul” este un capăt de drum, pentru lumea creştină iadul poate fi chiar începutul unui drum a cărui continuare este, paradoxal, bucuria.

      Toată lumea ştie că bucuria este darul lui Dumnezeu, dar e paradoxal felul în care l-am dobândit, cum l-am primit, căci Dumnezeu îl dă tuturor şi ne cheamă pe toţi să-l luăm.

      A fost un moment în care am realizat că eu nu pot să fac nimic bun, că eu nu pot să fiu fericită, că orice aş face nu iese bine si că oricât m-aş strădui şi că oricât m-aş ambiţiona şi oricât m-aş ruga, sfârşesc prin a face ceva care mă întristează, care mă face să-mi fie ruşine, care mă face să mă simt stingherită, cel puţin în fata mea, dacă nu în faţa celorlalţi, unde să zicem că-mi făceam rost de o justificare.

      Eu m-am întors în biserică târziu după ce am trăit mult şi profund în această lume, gustând din toate durerile ei, din toate deznădejdile ei, dar şi din toate bunătăţile, frumuseţile câte puţin, cât am putut, dar din toate dimensiunile creaţiei omeneşti am gustat.

watch series