Dumnezeiasca Liturghie a celui intre Sfinti Parintelui nostru Ioan Gura de Aur

Format: 16,5 x 23,5 cm
ISBN: 280000003635
Status: momentan indisponibil

Dumnezeiasca Liturghie a celui intre Sfinti Parintelui nostru Ioan Gura de Aur

1 recenzii (nota 5.0)

Colectia: Alte aparitii
Autor:
Editura: Chilia Buna Vestire

Dumnezeiasca Liturghie a Sfantului Ioan Gura de Aur a fost alcatuita de el insusi, folosind, ca si Sfantul Vasile cel Mare, anumite rugaciuni liturgice vechi.  Insa, o parte de rugaciuni au fost scrise din inceput de catre Sfant.

Textul liturgic al acestei editii este cel folosit de manastirile din Sfantul Munte Athos, pe care il punem la indemana evlaviosilor ieromonahi romani ce vietuiesc in Sfantul Munte.

Pret: 30.00 LEI   
Momentan indisponibil


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:  Trimite comentariul
Mesaje: (1) - Pagina 1 din 1
:
5.0
2022-12-15 20:25:55
Am primit foarte repede comanda. Sunt extrem de mulțumită, arata foarte bine, coperți foarte frumoase cartonate tip licenta, cu semn de carte în interior rosu cu auriu, scris mare cât sa îl vadă persoana căreia o ofer în dar. Pe lângă toate acestea, vreau sa mulțumesc pentru faptul ca am fost înțeleasă și ca s-a putut modifica sa primesc una în loc de doua cât am pus din greșeală în comanda. Recomand cu drag!

--Pagina 1 din 1--

Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

  • Capitolele cărţii de faţă sunt alcătuite din texte pe care le-am redactat cu felurite prilejuri, la diferite soroace de timp. Considerând că ar putea fi adunate într-un singur volum, le-am ordonat, le-am adăugat alte câteva scrieri şi, astfel, am întocmit cartea ce ne stă înainte. Titlul Vechea şi Noua Romă este un punct de referinţă pentru fiecare capitol în parte. Primele capitole se referă la Vechea Romă a Imperiului Roman, următoarele la Noua Capitală, Noua Romă - Constantinopol, iar celelalte surprind legăturile dintre acestea, conflictele, respectiv întreruperea comuniunii lor. Două cetăţi cu o mare Tradiţie şi cultură, cu o istorie de cuceriri şi lupte pentru eliberare, cu aleşi Părinţi slujitori ai Bisericii şi, deopotrivă, cu rătăciri ale eresurilor, cu mişcări de împotrivire şi de dialog. Nu vorbim despre Prima şi A Doua Romă, în sensul unei înşiruiri ce s-ar putea continua cu o A Treia şi o A Patra, ci despre o singură Romă, cea Veche şi cea Nouă. începând cu veacul al VllI-lea, Vechea Romă va începe, desigur, să păşească pe o cale diferită de Tradiţia şi cultura comună, de isihia şi teologia primelor secole, în vreme ce Noua Romă a continuat, de veacuri, să păstreze însuflarea aceleiaşi Tradiţii. Spunând aceasta avem în vedere adevărul teologic şi viaţa creştină personală. Totuşi, secularismul şi pervertirea credinţei ortodoxe rămân o ispită ce va pândi dintotdeauna Biserica. Avem trebuinţă de o viaţă insuflată de isihasm şi de întreaga Tradiţie isihastă (niptică), adevărata premisă a teologiei ortodoxe. 
    
    
    
   Ierotheos, Mitropolitul Nafpaktosului

watch series