Sfantul Ierarh Luca al Crimeii, Doctorul fara de arginti

Format: 20x24cm
ISBN: 978-606-93101-8-2
Status: momentan indisponibil

Sfantul Ierarh Luca al Crimeii, Doctorul fara de arginti

Colectia: Carti pentru copii
Autor:
Editura: Editura Iona

Cel care avea să devină Episcopul Luca se naște în primăvara anului 1877, în Rusia, în familia unui farmacist. Deși era atras de pictură, se hotărăște să devină medic de țară, ca să aline suferințele oamenilor, după exemplul părinților lui. În timp, ajunge un chirurg strălucit, căruia toate operațiile îi reușesc fără greșeală, datorită evlaviei sale față de icoana Maicii Domnului. Iubitor și apărător al clerului, medicul Valentin este chemat de Dumnezeu la slujirea arhierească într-o perioadă de mare luptă împotriva Ortodoxiei. După izbucnirea Revoluției Bolșevice, este arestat și exilat pentru mărturisirea credinței în Hristos, de la care primește darul tămăduirii și al facerii de minuni.
Chirurg vestit, tată iubitor și mai apoi episcop mărturisitor, Sfântul Ierarh Luca Doctorul este și astăzi un model desăvârșit de viață închinată lui Dumnezeu și oamenilor.

Pret: 15.00 LEI   
Momentan indisponibil


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

    • În vremea noastră, în faţa Bisericii – adică în faţa fiecărui creştin ortodox – apar o mulţime de felurite întrebări. Multă lume, istovită de o viaţă fără Dumnezeu, de o viaţă după înţelesurile cele slabe ale lumii, se îndreaptă către Biserică, întrebându-o: cum să afle sensul vieţii, cum să găsească un sprijin solid în lume, cum să se mântuiască. În faţa conştiinţei bisericeşti se află cele mai serioase probleme precum Biserica şi societatea, Biserica şi ştiinţa, Biserica şi cultura, evaluarea vieţii contemporane din punct de vedere bisericesc ş.a.m.d. Creştinii nu trebuie să fugă de răspunsurile la astfel de întrebări. Din păcate, la oamenii Bisericii, adeseori este prezentă „poziţia struţului”: de a se ascunde, de a se înstrăina, de a declara că totul este minunat, iar întrebările sunt „uneltirile duşmanilor” sau rezultatul „minţii decăzute”. Dar această poziţie este o îndepărtare de la realitate; aceste chestiuni nu dispar nicăieri, ci necesită soluţii, răspunsuri, nu o evitare a lor.

      Dar creştinul ortodox nu trebuie să răspundă doar la întrebările celor „din afară”. Înainte de a da răspuns cu blândeţe şi cu frică oricui ne cere socoteală despre nădejdea noastră (2 Petru 3, 15), creştinii ortodocşi trebuie să se lămurească în privința chestiunilor vieții interioare bisericești, deoarece ea de asemenea este plină de multe nedumeriri și probleme. Pe noi ne înconjoară o mulțime de predanii, păreri, ideologeme etc., care vin „din partea Bisericii” şi în care ne putem încurca foarte uşor.

watch series