Marele pateric - virtuosi Parinti Aghioriti din secolul XX - Vol. 1: 1905-1955

Format: 17x24cm
ISBN: 978-973-1924-34-2
Status: momentan indisponibil

Marele pateric - virtuosi Parinti Aghioriti din secolul XX - Vol. 1: 1905-1955

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Anestis
Numar de pagini: 544

Ii multumim lui Dumnezeu Celui intreit, Care Si-a daruit harul Sau si binecuvantarea Sa Muntelui Athos, ca sa fie loc al pocaintei, al rugaciunii si laborator al sfinteniei.  Inca de la intemeierea sa si pana astazi, in acest loc au inflorit multe flori frumos mirositoare, barbati sfinti cunoscuti si necunoscuti.

Muntele Athos are denumirea de Muntele Sfant, nu pentru ca aceia care vietuiesc in acesta ar fi toti sfinti si lipsiti de patimi, ci fiindca locuitorii lui, dintre cei mai multi, se nevoiesc pentru sfintenie si unirea lor cu Hristos, multi urmarind binecuvantata indumnezeire.

Pret: 30.00 LEI   
Momentan indisponibil


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

    • Mulţimea deprinderilor mici, imorale – este tină pentru sufletul omului dacă omul le statorniceşte în sine sau le socoteşte un rău „inevitabil”, împotriva căruia „nu merită” şi „nu trebuie” să lupte. Şi tocmai aici, iată, cade sufletul în cursa vrăjmaşului lui Dumnezeu. „Eu nu sunt sfânt”, „eu trăiesc în lume” şi „trebuie să trăiesc ca toată lumea” – se linişteşte pe sine conştiinţa cea mâhnită a omului credincios.

      Omule, omule, fireşte că nu eşti sfânt, fireşte că „trăieşti în lume” şi „trebuie să trăieşti ca toată lumea” şi de aceea – te naşti ca toată lumea, mori ca ea, priveşti, asculţi, vorbeşti ca ea, dar de ce trebuie să încalci şi tu Legea lui Dumnezeu – „ca ea”? De ce trebuie şi tu din punct de vedere moral să miroşi atât de neplăcut „ca ea”? Gândeşte-te la asta, omule.

      Cât de greu este să scape sufletul de o idee greşită, dar obişnuită. Psihologia acestei lumi ateiste a pătruns atât de adânc în lumea psihică a omului modern încât faţă de păcat şi de crima împotriva Legilor lui Dumnezeu aproape toţi oamenii acţionează la fel – „după tipar”. Iar, ce este cel mai trist, este faptul că răul le-a insuflat oamenilor ca cerinţele păcatului să le numească „cerinţele firii”. Cerinţele firii sunt – a respira, a mânca cu măsură, a te încălzi, a dormi, nicidecum a-ţi droga organismul, a te ataşa fără nici un sens de miraj, de fum.

watch series