Maxime si cugetari patristice. Sfantul Ioan Gura de Aur

Format: 13x20cm
ISBN: 978-606-8622-28-6
Status: momentan indisponibil

Maxime si cugetari patristice. Sfantul Ioan Gura de Aur

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Adenium
Numar de pagini: 264

Societatea a trecut de la o epoca la alta, de la o oranduire la alta, stiinta si tehnica au avansat intr-un mod in care oamenii de acum 16 secole nici nu si-l puteau imagina.  Cu toate acestea, sufletul omului a ramas acelasi, lumea cu problemele ei a ramas aceeasi, relatiile dintre oameni au ramas aceleasi, patimile cu care se lupta crestinul in zilele noastre au ramas aceleasi.  Inmultirea cunoasterii, avansul tehnologic si dezvolarea comunicatiilor nu l-au putut ajuta pe om sa devina mai bun, mai liber, mai sanatos.  Dimpotriva, oamenii de astazi sunt tot mai instrainati unii de altii, mai putin liberi si tot mai bolnavi, atat trupeste, cat si sufleteste.

Sfantul Ioan Gura de Aur ne vine in ajutor cu scrierile sale si ne indruma cum sa ne recastigam sanatatea trupeasca si sufleteasca, cum sa depasim stresul si cum sa ne gasim linistea in aceasta viata.  Chiar daca viata este o lupta, ea poate fi dusa in liniste.  Lupta si linistea sufleteasca nu se exclud.  Iar starea materiala nu exclude bunastarea si fericirea.

Pret: 22.00 LEI   
Momentan indisponibil


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

  • 8 Paraclise si Acatiste pentru zilele saptamanii

   DUMINICĂ – ziua întâi: Paraclisul Sfintei Învieri a Domnului, Acatistul Sfintei Învieri a Domnului, Rugăciunea de Duminică

   LUNI – ziua a doua: Paraclisul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, Acatistul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, Rugăciunea de Luni

   MARŢI – ziua a treia: Paraclisul Sfântului Ioan Botezătorul, Acatistul Sfântului Ioan Botezătorul, Rugăciunea de Marţi

   MIERCURI – ziua a patra: Paraclisul Maicii Domnului, Acatistul Bunei-Vestiri, Rugăciunea de Miercuri

   JOI – ziua a cincea: Paraclisul Sfântului Nicolae, Acatistul Sfântului Nicolae, Rugăciunea de Joi

   VINERI – ziua a şasea: Paraclisul Sfintei Cruci, Acatistul Sfintei Cruci, Rugăciunea de Vineri

   SÂMBĂTĂ – ziua a şaptea: Paraclisul Domnului nostru Iisus Hristos, Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos, Rugăciunea de Sâmbătă

   DUMINICĂ – ziua a opta: Paraclisul Sfintei Treimi, Acatistul Sfintei Treimi, Rugăciunea de Duminică

   „Structurile rugăciunilor din această carte sunt cunoscute credincioşilor, care, atunci când nu pot participa la slujbele Bisericii, împlinesc rânduiala aceasta în rugăciunile particulare. Paraclisul sintetizează toate cele şapte Laude care, de altfel, sunt canonul zilnic al monahului, împlinit de acesta prin participarea zilnică la toate slujbele Bisericii. În schimb, Acatistele sunt o formă dezvoltată poetic a condacului şi icosului din canonul Utreniei.

   Cele opt zile pentru care au fost aşezate în această carte Paraclise şi Acatiste ne invită să parcurgem nu numai vieţile Sfinţilor, nu numai zilele creaţiei, ci istoria întregii lumi, care de altfel este şi istoria vieţii noastre, apogeul acesteia fiind Dumnezeu şi ziua Domnului, Duminica, Începutul şi Sfârşitul.

   Să începem cu credinţa că, rostind mereu aceste rugăciuni, vom ajunge la trăirile Sfinţilor care ni le-au oferit, ca o revărsare a vieţii lor în viaţa noastră şi a lumii.”

   Părintele Ioan Cojanu

Carti scrise de acelasi autor

watch series