Minunile Icoanei Maica Domnului de la Bacikovo

Format: 11x20 cm
ISBN: 978-973-136-397-4
Status: in stoc

Minunile Icoanei Maica Domnului de la Bacikovo

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Sophia

Icoana Maicii Domnului de la Manastirea Baci­­kovo si moastele Sfantului Ioan de Rila sunt considerate cele mai de seama odoare sfinte din Bulgaria vecina.  Despre icoana Maicii Domnului de la Bacikovo – care se bucura de un grandios pelerinaj in Muntii Rodopi, in cea de‑a doua zi de Pasti, cand Maica Domnului revarsa prin icoana sa rauri imbelsugate de har tamaduitor, aducand vindecare de felurite boli ori dand dezlegare pantecelor sterpe – nu s‑a publicat pana acum nimic in Romania.  Cea mai vestita icoana facatoare de minuni din Bulgaria isi are salasul intr‑o manastire, „perla gruzina a Muntilor Rodopi”, intemeiata la inceputul ce­lui de‑al doilea mileniu crestin (1083) de catre generalul bizantin Grigorie Bakuriani, de neam din Gruzia.

Nadajduim ca prezenta carte, ce cu­prin­de, pe langa un scurt istoric al manastirii si icoanei, minuni contemporane si Acatistul Maicii Domnului de la Bacikovo, sa aduca buna sporire duhovniceasca si har mangaietor credinciosilor de la noi.

Pret: 8.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

    • Slujba Sfântului Nectarie a fost întocmită ţinând canoanele imnografiei bisericeşti, păstrând criteriile melodice, dar şi cele textuale. S-a avut în vedere atât caracterul duhovnicesc al imnelor, cât şi principiile obiective de traducere, putându-se astfel reda în limba noastră toate caracteristicile şi dimensiunile slujbei din original şi asigurând în acest fel intrarea deplină în şuvoiul tradiţiei imnografice şi de rugăciune liturgică a Bisericii noastre, aşa cum ne-au lăsat-o Părinţii care, de-a lungul mai multor veacuri, au alcătuit-o.

      Slujba este însoţită de notaţia muzicală bizantină, pentru a putea mijloci melodia tradiţională şi totodată duhul stihirilor prosomice (al podobiilor), acele perle ale inspiraţiei dumnezeieşti care încă nu sunt îndeajuns cunoscute şi răspândite. Am pus atât varianta pe scurt, pentru slujbe obişnuite, cât şi cea pe larg, pentru privegheri.

      Paraclisul se cântă întocmai ca Paraclisul mic al Maicii Domnului.

      Acatistul, asemenea, păstrează caracteristicile de formă specifice, care ajută mintea să ajungă la starea adevăratei psalmodieri, înlesnind citirea şi favorizând memorarea lui.

      Încredinţaţi de bucuria pe care o vor gusta toţi cei care vor cânta această slujbă, cerem binecuvântarea Sfântului Nectarie şi rugăciunile tuturor rugătorilor lui.

watch series