Evloghite! Un ghid al pelerinului in Grecia - Vol. 1

Format: 16.5x23.5 cm
ISBN: 978-606-550-196-6
Status: momentan indisponibil

Evloghite! Un ghid al pelerinului in Grecia - Vol. 1

1 recenzii (nota 4.0)

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Editura Egumenita

Vreme de 2000 de ani, crestinii au calatorit spre locuri sfinte pentru a-si implini fagaduinta si a aduce multumiri, pentru a se cai de pacatele lor, pentru a-si innoi viata duhovniceasca, pentru a cere de la Dumnezeu tamaduirea sufletului si a trupului si pentru a-L slavi prin inchinarea la moastele sfintilor Sai.  Fiecare dintre aceste situatii are drept tel atingerea acelei lumi de dincolo ce se regaseste in spatiul fizic, deopotriva in timp si in vesnicie.

Pret: 27.00 LEI   
Momentan indisponibil


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:  Trimite comentariul
Mesaje: (1) - Pagina 1 din 1
:
4.0
2017-02-16 20:19:33
Asteptam volumul al 2 lea cu mare nerabdare.Am folosit acest ghid ,e minunatMultumim!. Exista totusi si niste minusuri, din experienta mea de pelerin care a umblat cu acest ghid in mana prin Grecia,informatiile practice de la finalul fiecarui capitol ,legate de cum poti ajunge la obiectiv ,sunt foarte vagi unele din ele.Unele manastiri sunt izolate si fara niste informatii limpezi pierzi o groaza de vreme,partea aceasta poate ar fi trebuit imbunatatita.

--Pagina 1 din 1--

Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

  • Editia a III-a.

   Postul Mare este acel timp privilegiat din cursul anului bisericesc cand pregatirea pentru participarea credinciosilor la drama Patimii si lumina Invierii din Saptamana Mare ia forma unei anticipari ascetice a Pastelui. Pe parcursul a patruzeci de zile de post, priveghere si rugaciune staruitoare acestia lucreaza cu smerenie in ei insisi la curatirea si restaurarea firii intinate si risipite de pacat. Intreg acest efort spiritual al Postului Mare e jalonat si insotit in Ortodoxie de cultul Bisericii cuprins in Triod, una din cele mai profunde si zguduitoare carti.

   Triodul explicat al parintelui ieromonah Makarios Simonopetritul ofera in sfarsit o ampla lectura teologica si liturgica acestui monument, prezentandu-l si interpretandu-l dintr-o perspectiva mistagogica, profund duhovniceasca. Analizele fine si precise ale parintelui Makarios evidentiaza impletirea unica intre teologie si cult, imnografie si tipic, intre postul sufletului si postul trupului. Trecand in revista elementele cotidiene si principalele etape ale cursei duhovnicesti a Postului Mare marcate de duminicile lui speciale, in al caror centru se inalta Crucea de viata facatoare, ele se incheie cu o profunda meditatie asupra timpului liturgic si functiei sale mistagogice in cultul ortodox.

   Jalon important al unui itinerar spiritual personal care avea sa-l conduca pe autor la initierea in Ortodoxie si monahism la Sfantul Munte, cartea parintelui Makarios e un ghid indispensabil pentru toti cei ce doresc sa aiba o viziune precisa asupra celui mai impresionant si complex monument al spiritualitatii liturgice ortodoxe: Triodul.

watch series