Sa nu ne razbunati. Marturii despre suferintele romanilor din Basarabia

Format: 13x20 cm
ISBN: 978-606-509-214-3
Status: in stoc

Sa nu ne razbunati. Marturii despre suferintele romanilor din Basarabia

1 recenzii (nota 4.0)

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Reintregirea
Numar de pagini: 200

Cu ani in urma, m-am gandit sa alcatuiesc un fel de Pateric cu figuri si intamplari deosebite din temnitele comuniste.  Am citit memoriile celor trecuti prin puscarii, am stat de vorba cu fosti detinuti politici si-am cercetat, saptamani la rand, dosarele de la CNSAS.
Ulterior, un grup de oameni inimosi a avut ideea construirii unei arhive video, cu filmari de nivel profesional, cu fostii detinuti politici.  Dupa aproape un an si jumatate, s-au adunat sute de ore de filmare, cu marturii foarte interesante.
Viziunea Patericului s-a modificat substantial si cititorul are acum in mana o prima aparitie din seria Sa nu ne razbunati!
Sub acest titlu vor fi reunite carti cu marturii (din interviurile filmate si din ceea ce am adunat inainte) si  dvd-uri cu filme documentare.
Acest prim volum ne pune in fata drama celei mai patimite parti a pamantului romanesc, Basarabia.

Pret: 25.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul
Mesaje: (1) - Pagina 1 din 1
:
4.0
2017-04-20 21:12:25
Ok

--Pagina 1 din 1--

Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

    • Cuviosul Siluan (Simeon Ivanovici Antonov) s-a născut în 1866 într-o familie modestă de ţărani ruşi, alcătuită – pe lângă părinţi – din cinci băieţi şi două fete. Tatăl lui Simeon, un om plin de adâncă credinţă, blândeţe şi de multă înţelepciune, îi este primul model în viaţa sa lăuntrică. Încă de mic copil, Simeon şi-a pus în gând – avea doar patru ani – ca atunci „când va fi mare să caute pe Dumnezeu în tot pământul”. Auzind mai apoi de viaţa sfântă şi minunile săvârşite de Ioan Zăvorâtul (un sfânt rus contemporan) tânărul Simeon şi-a dat seama că „dacă există Sfinţi, înseamnă că Dumnezeu e cu noi şi n-am nevoie să străbat tot pământul să-L găsesc”. De îndată ce şi-a dat seama că a găsit credinţa – împlinise 19 ani – Simeon, înflăcărat de dragostea lui Dumnezeu, simte o prefacere interioară şi atracţia pentru viaţa monahală. Tatăl său este însă categoric: „Fă-ţi mai întâi serviciul militar, apoi eşti liber să te duci”. Această stare excepţională a durat trei luni, după care l-a părăsit. Tânărul Simeon, viguros şi chipeş, începe să ducă o viaţă asemenea celorlalţi tineri
      de vârsta lui; o viaţă departe de sfinţenia fiorului divin care îl cercetase. Dotat cu o fire robustă şi cu excepţională forţă fizică, trece prin multe ispite ale tinereţii; într-o zi loveşte pe un flăcău din sat atât de puternic, încât acesta de-abia rămâne în viaţă. În vâltoarea acestei vieţi de păcat, prima chemare la viaţa monahală începe să se stingă. Într-o zi, însă, este trezit dintr-un coşmar de glasul blând al Maicii Domnului, care înrâurează sufletul său tulburat. Până la sfârşitul vieţii, Cuviosul Siluan i-a mulţumit Preasfintei Fecioare pentru că a binevoit să-l ridice din căderea sa.

watch series