O mica... inima mare, Sfantul Tarsizie

Format: 17x24 cm
ISBN: 978-606-550-262-8
Status: in stoc

O mica... inima mare, Sfantul Tarsizie

In fata chipurilor sfintilor credintei noastre stam cu admiratie si uimire.  Fiecare din acestia sunt o minune.  O minune unica, care ne emotioneaza, ne sprijina, ne entuziasmeaza, dar ne si cerceteaza!  Povestirile despre vietile sfintilor pot avea intre ele multe puncte comune.  Insa fiecare din ele are harul si originalitatea sa.  Mai ales istorisirea vietii Sfantului Tarsizie este rara, as spune deosebita!

Atat de tanar!  Avea abia doisprezece ani.  Si totusi!  Atat de hotarat, atat de matur, atat de credincios, atat de viteaz!  Iar mucenicia lui a fost un caz unic: a cazut aparand Sfanta Euharistie, Trupul si Sangele lui Hristos!  Intr-o vreme in care, mai mult ca oricand, avem nevoie de modele, care sa ne sprijine, sa ne inspire, sa ne arate "celalalt" drum, drumul credintei, al iubirii, al jertfei, al eroismului, al vietii intru Hristos, preoteasa Ecaterina Diamantopoulou-Tsimouri, cu talentul pe care i l-a daruit Dumnezeu, descrie prin aceasta povestire a ei personalitatea, mucenicia si biruinta tanarului mucenic.  Ne ajuta astfel sa-l simtim langa noi, ne transmite ceva din credinta si iubirea lui fata de Dumnezeu si de semenii sai.

Pret: 9.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:Cod de verificare:
  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

  • Pe doua dintre chipuri sfintite, care si-au lasat pecetea in viata Bisericii si care au trait in aceeasi vreme, le vom cunoaste in aceasta carte. Pe mai-marele melozilor si imnografilor, Sfantul Ioan Damaschinul, care este si cel mai mare dogmatist al Bisericii noastre, si pe Sfantul Cosma, episcop de Maiuma, din Palestina, un melod si imnograf la fel de insemnat, ce ne vorbesc foarte des, fara sa ne dam seama, prin sfintele slujbe ale cultului nostru.
   Mai mult decat orice, la participarea totala a credinciosului la cult contribuie mestesugurile iconografiei si imnografiei
   In ambele mestesuguri s-a distins, dupa cum vom vedea, Sfantul Ioan, care prin bunavointa lui Dumnezeu a trait multi ani impreuna cu Sfantul Cosma in casa parinteasca a primului si in Lavra Sfantului Sava. Acest fapt ne permite sa presupunem ca au conlucrat si la modelarea muzicii bisericesti si au influentat, dupa cum stim, determinant, tonalitatea ei.
   Insa un domeniu si mai important in care a actionat mult-talentatul Damaschin a fost Teologia si indeosebi Dogmatica, pe care a sistematizat-o ca stiinta si totodata a folosit-o in infruntarea marilor erezii ale vremii lui, mai ales a iconoclasmului. In aceasta l-a intrecut pe fratele sau adoptiv, Sfantul Cosma, care insa in domeniul imnografiei nu este considerat mai prejos decat Ioan, de vreme ce Biserica i-a dat si prenumele de „melodul” sau „imnograful”.

watch series