Lectii de viata harica

Format: 13x20 cm
ISBN: 978-606-550-365-6
Status: in stoc

Lectii de viata harica

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Egumenita
Numar de pagini: 232

Ne-am străduit să culegem flori de fiecare fel şi să le punem la îndemâna cititorilor sub formă de cununi împletite, în funcţie de nevoile duhovniceşti ale fiecăruia. Am încercat să înşirăm gândurile inspirate ale Părintelui Ioan în legătura şi ordinea cuvenită, lărgind şi completând aria meditaţiilor lui duhovniceşti prin intermediul poveţelor altor îndrumători înţelepţiţi de Dumnezeu.

Cine nu se străduieşte să prăznuiască sărbătoarea prin înfrumuseţarea casei, haine mai frumoase şi o masă mai aleasă? Cu toate acestea, nu trebuie să ne lipsească nici masa duhovnicească!

„Domnul m-a învrednicit adesea de inspiraţii interioare minunate şi de gânduri luminoase referitoare la rugăciune, în special, dar şi la viaţa creştină, în general”, scrie Părintele Ioan de Kronstadt. Nădăjduim că cele mai importante lecţii duhovniceşti extrase din experienţa acestui povăţuitor încercat vor pătrunde adânc în inima fiecărui cititor, încurajându-l să intre în lumea „contemplării duhovniceşti neîncetate şi a rugăciunii tainice” a Părintelui Ioan.

Pret: 10.80 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

    • Pe timpul Imparatiei lui Adrian (117-138), împăratul rău-credincios al romanilor, era în Roma o văduvă de neam italian, anume Sofia, al cărei nume se tâlcuieşte „înţelepciune”. Aceasta, după numele său, petrecea viaţa în credinţă creştinească, cu înţelepciune; o astfel de înţelepciune o laudă apostolul Iacov zicând: „Înţelepciunea cea de sus întâi era curată, apoi paşnică, blânda, bineplăcută, plină de milă şi de roade bune” (3,17). Această înţeleaptă Sofia, când trăia în însoţire legiuită, a născut trei fiice, cărora le-a pus numele celor trei virtuţi evanghelice: pe cea dintâi a numit-o Pistis (Credinta), pe a doua Elpis (Nădejdea), pe a treia Agapi (Dragostea). Că ce altceva avea să nască înţelepciunea cea creştinească, dacă nu bunătăţile cele plăcute lui Dumnezeu? Dar, după naşterea acestor trei fiice a rămas văduvă în curând, şi vieţuia cu dreaptă credinţă, plăcând lui Dumnezeu, îndeletnicindu-se cu rugăciunea, cu postul şi cu milostenia înconjurată de cele trei fiice ale sale. Pe acestea le creştea într-o astfel de învăţătură, pe care ar fi putut să le-o dea numai o mamă aşa înţeleaptă, că purtând numele bunătăţilor celor mari evanghelişti, nu trebuia mai mult decât să le deprindă pe fiecare din ele cu practica virtuţii al cărei nume îl purta, ceea ce s-a şi făcut. Crescând ele cu anii, creşteau într-însele şi bunătăţile; şi au învăţat bine cărţile prorocilor şi ale apostolilor, s-au deprins la cuvintele învăţăturilor şi se nevoiau la citire, la rugăciune şi la osteneli casnice, supunându-se sfintei, de Dumnezeu înţelepţitei lor mame, sporind şi înaintând de la o faptă bună la alta şi mai bună şi se suiau din ce în ce mai sus pe treptele scării morale.

watch series