Cum sa ne gasim duhovnic si sa vietuim sub calauzirea lui

Format: 11x20 cm
ISBN: 978-606-8633-40-4
Status: in stoc

Cum sa ne gasim duhovnic si sa vietuim sub calauzirea lui

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: De Suflet
Numar de pagini: 120

CreÈ™tinii zilelor noastre se confruntă adeseori cu problema aflării unui duhovnic, a unui povă­È›uitor încercat, cu a cărui binecuvântare să poată duce la împlinire toate lucrările cele de folos sufletului, mergând la el cu statornicie pentru a-È™i mărturisi păcatele È™i gândurile.

Adeseori, despre o mărturisire amă­nunÈ›ită a creÈ™­tinului nu poate fi vorba, timpul fiind – mai ales la marile praznice – prea scurt ca oamenii să‑și poată revărsa tot ce au în suflet. Prin urmare, credincioÈ™ii simt deseori o nemulÈ›umire duhovnicească profundă. DorinÈ›a de a afla un bătrân care să ne asculte gândurile È™i să ne dea un sfat de folos rămâne, astfel, pentru mulÈ›i un vis neîmplinit...

Aceasta carte încearcă să dezvăluie trăitorilor ortodocÈ™i calea către aflarea unui duhovnic iscusit, sub a cărui îndrumare părintească să poată păÈ™i cu bună rânduială pe calea cea mântuitoare.

Pret: 12.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

    • Doua au fost coordonatele vietii Sfantului Isidor.  Din tinerete a fost dedicat pe de-o parte ascezei, desavarsirii personale si urcusului duhovnicesc, iar pe de alta parte iubirii fata de aproapele si grijii pentru indreptarea si salvarea a cat mai multor suflete, prin epistolele pe care le-a trimis cu dragoste si smerenie. 
      In Colectia patristica editata de abatele Migne, in volumul 78, a publicat 2012 scrisori apartinand Sfantului Isidor, dupa o veche colectie de texte, pregatita intre anii 450-550 in Manastirea Achimitilor din Constantinopol.
      Corespondenta Sfantului Isidor reflecta o personalitate puternica, cu o remarcabila formatie clasica si teologica.  El se inspira din Sfanta Scriptura, dar si din scriitorii crestini din primele veacuri, cum ar fi Clement Alexandrinul. 
      Scrisorile cuprind referinte la numeroase probleme ale mediului, timpului si preocuparilor sale spirituale: preotie, biserica si ierarhia ei, conducerea imperiului, morala, asceza, desavarsirea, dogmatica.  Om plin de curaj si fara prejudecati, Sfantul Isidor ii critica si ii judeca pe imparati, episcopi si dregatori de tot soiul, previne si sfatuieste la toate nivelurile si in orice moment.  Una dintre celebrele sale sentinte ii oglindeste parca intreaga existenta si lupta duhovniceasca: „caci viata fara de cuvant mai mult foloseste decat cuvantul fara viata.  Caci viata si tacand foloseste, iar cuvantul strigand supara.  Dar daca si cuvantul si viata se vor intalni, vor face o icoana a toata filosofia”.

watch series