Despre sufletul nemuritor

Format: 13x20 cm
ISBN: 978-973-136-769-9
Status: in stoc

Despre sufletul nemuritor

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Sophia
Numar de pagini: 128

Nemurirea înalță mintea deasupra celor pământești, dând naștere gândurilor și faptelor mărețe, simțăminte­lor nobile. Din nemurire odrăslește acea încredințare tainică ce îi vorbește omului de veșnicie și de viața de după moarte, făcându-l să le jertfească pe cele prezente și văzute pentru cele viitoare și nevăzute. Nemurirea îl îndeamnă pe om să iubească binele și să respingă răul, insuflându-i nevoia – niciodată îndestulată – de desăvârșire.
Ea îi aduce mângâiere celui în suferință și varsă bal­sa­mul alinării pe rănile inimilor prigonite; rodește răb­darea, stăruința, pacea sufletească, seninătatea inimii, alungă deznădejdea, făcând loc nădejdii, întărește credința în ajutorul dumnezeiesc și risipește norii întristărilor din sufletul și inima omului.
Nemurirea sufletului duce la adevărata fericire, pe când pierderea credinței în ea înseamnă distrugerea tuturor și ni­micirea umanității.
Sfântul Nectarie din Eghina

Ediția de față reproduce partea a III-a din volumul Sfântului Nectarie din Eghina, "Un portret al omului", apărut la Editurile Sophia și Metafraze în anul 2015.

Pret: 15.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

    • „Cunoaşterea de sine este îndatorirea primordială a omului; el este dator, înainte de toate, să se cunoască pe sine. Lipsit de cunoaşterea de sine, gândurile lui se află în rătăcire, fiind prizonier al feluritelor patimi, stăpânit de aprige pofte, preocupat de multe şi zadarnice lucruri, cu o viaţă neliniştită, dezordonată şi plină de griji, greşind în toate; se poticneşte pe calea vieţii, clătinându‑se la fiece pas, se împiedică, cade şi este strivit. Se adapă cu băutura tristeţii şi a amărăciunii, îşi umple inima de durere, ducând o viaţă cu neputinţă de îndurat. 
      Recunoscând dificultatea acestei lucrări a cunoaşterii de sine, dar înţelegând necesitatea ei, am alcătuit aceste studii religioase, sub forma unor pilde şi portrete morale, şi am descris cât mai limpede, după puterea noastră, caracterul fiecărei virtuţi şi al fiecărui viciu, studiind firea umană şi cercetând puterile morale ale sufletului, cu nădejdea că harul virtuţilor va atrage inima cititorului spre ele, că frumuseţea lor nemuritoare va pune stăpânire pe sufletul său şi că inima lui va fi rănită de dragostea pentru ele, spre a se avânta să le urmeze.”

      „Cu ce cuvinte te voi putea lăuda, Virtute, cu ce cuvinte îţi voi cânta frumuseţea, cu ce flori îţi voi împodobi harurile sau cu ce cununi îţi voi putea încununa puterea, cu ce peniţă îţi voi putea descrie chipul? Întru tine se află splendoarea şi fericirea sufletului. Întru tine se află sănătatea trupului. Întru tine se află curăţia duhului. Întru tine se află ceea ce este bun şi desăvârşit.” 

      (Sfântul Nectarie, Mitropolit de Pentapole )

      Traducere din limba elină de pr. dr. Gabriel Mândrilă şi Laura Mândrilă 

watch series