Despre rugaciune. Talcuire la Avva Evagrie (brosata)

Format: 13x20 cm
ISBN: 978-606-8840-07-9
Status: in stoc

Despre rugaciune. Talcuire la Avva Evagrie (brosata)

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Sf. Nectarie
Numar de pagini: 312

"Pentru ca rugăciunea să fie adevărată și să se înalțe la cer, trebuie să fie dăruită de Dumnezeu, adică să fie o rugăciune a Duhului, să coboare de la Însuși Dumnezeu, să o recunoască Dumnezeu ca pe ceva al Său. Prin adevărata rugăciune omul se umple de Dumnezeu și reușește nu numai simpla unitate a credintei, ci și a vieții ființiale, împreună cu întreaga Biserică. "
Arhimandrit Emilianos Simonopetritul

„Cărţile mari ale omenirii au soarta de a înrâuri cultura şi chiar viaţa istorică, nu numai prin adevărurile lor, ci şi prin felul cum au fost înţelese şi interpretate.” A venit şi rândul generaţiei de azi să fie înrâurită, prin tâlcuirea Părintelui Emilianos, de această capodoperă filocalică şi de a păstra, cu ajutorul tâlcuirii, aceeași înțelegere a rugăciunii şi aceeași practicare a ei ca toţi sfinţii cei din veac.

Pret: 19.80 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

  • Sfântul inimii mele este cea mai frumoasă și mai înmiresmată floare adusă în dar, cu dragoste, în cinstea pomenirii luminoase a Sfântului Nectarie din Eghina.
   O lucrare de cercetare impresionantă, de o înaltă valoare duhovnicească și intelectuală! Prin har, îl mângâie pe omul modern debusolat și îi încălzește inima.
   Ea ne îndrumă să ne rugăm mai des Sfântului Făcător de Minuni din Eghina, căci în rugăciune și cel mai nevrednic dintre oameni simte ocrotirea sa cerească plină de milostivire.
   (Maica Valentina Drumeva, stareța mănăstirii Intrarea Maicii Domnului în Biserică, Kalofer, Bulgaria)


   Lucrarea Sfântul inimii mele este cea mai recentă ediție despre viața Sfântului Nectarie de Eghina, care prezintă detaliat viața celui mai mare sfânt făcător de minuni al secolului XX. Scrisă de jurnalistul și scriitorul bulgar Anghel Boncev, a devenit cea mai populară carte din Bulgaria despre Sfântul Nectarie, foarte apreciată de către teologi și cititori. Nu este o coincidență faptul că titlul cărții este Sfântul inimii mele. Există o legătură puternică a autorului cu Sfântul Nectarie, datorită unei minuni trăită personal, o vindecare a unei alergii alimentare severe pe care a avut-o până în 2014. Cartea conține viața sfântului, minuni, acatistul, canonul de rugăciune și rugăciuni pentru orice trebuință către Sfântul Nectarie, ilustrate cu multe fotografii.Pe parcursul a șase ani, autorul a vizitat toate locurile în care a locuit Sfântul Nectarie din Eghina - din Siria, unde s-a născut, până în insula Eghina, unde se odihnesc moaștele sale, Egipt, Atena, Photiotis, insula Chios, Sfântul Munte și altele. 
   Veți descoperi peste 180 de fotografii care ilustrează viața și minunile Sfântului Nectarie.Veți găsi mărturii despre minunile sfântului din întreaga lume - Grecia, România, Bulgaria, Serbia, Rusia, Coreea de Sud, Spania, Germania, Africa de Sud, SUA. Pentru prima dată sunt stânse într-o carte și chipurile unor oameni care au trăit minuni prin rugăciunile Sfântului Nectarie.
   Sfântul inimii mele conține minuni inedite din România.
   Binecuvântarea pentru scrierea acestei cărți a fost dată de Patriarhul Teodor al II-lea al Alexandriei.
    "După ce au citit cartea Sfântul inimii mele, oamenii mărturisesc că Sfântul Nectarie a devenit, de asemenea, un sfânt al inimii lor. " ( Anghel Boncev, autor)

Carti scrise de acelasi autor

watch series