Cand esti cu Hristos, nimeni nu te poate birui

Format: 13x20 cm
ISBN: 978-973-136-904-4
Status: in stoc

Cand esti cu Hristos, nimeni nu te poate birui

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Sophia
Numar de pagini: 184

Cuvintele calde și neprefăcute ale Sfântului Ambrozie al Optinei, izvorâte din preaplin de dragoste și împreună-pătimire, mângâie cu delicatețe inima întristată, tămăduiesc cu pricepere sufletul copleșit de multele necazuri ale lumii, dau nădejde deopotrivă celor ce se nevoiesc cu statornicie și celor mai neputincioși, descoperă înțelesuri adânci, pline de lumină, ale cântărilor din marile praznice ale Bisericii. Mai presus de toate însă, îi fac părtași pe toți cei care le citesc la marea și negrăita bucurie a Nașterii și a Învierii Mântuitorului nostru Iisus Hristos, aprinzând dorul de Dumnezeu și de Împărăția Lui cea neclintită chiar și în omul adeseori ispitit de îndoiala și de relativismul vremurilor de azi.
„Dacă creștinul, sârguindu-se, după putere, spre plinirea poruncilor lui Hristos, se întrarmează totdeauna, întru credință și nădejde, cu Rugăciunea lui Iisus și cu semnul Sfintei Cruci, atunci trece fără frică și fără de primejdie nu doar de întâmplările cele întristătoare și anevoioase din această viață, ci și de vămile prin care va să treacă sufletul după moarte. Dacă ne împărtășim cu credință și fără de osândă cu Trupul și Sângele lui Hristos, toate vicleșugurile dușmanilor noștri netrupești care ne necăjesc rămân nelucrătoare și deșarte. Mila lui Dumnezeu înconjoară și ocrotește pe creștinul care se silește, după putere, spre plinirea poruncilor lui Hristos și spre pocăință, și nu numai în toate zilele sale pământești, ci și în clipa trecerii lui spre viața cea viitoare, spre a-l face să locuiască în casa Domnului cea cerească, în vecii cei nesfârșiți.”
Sfântul Ambrozie al Optinei

Pret: 16.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

    • „Abate‑te de la rău și fă binele. 
      Vremelnică e desfătarea, dar veșnice sunt chinurile; 
      vremelnice sunt crucea și suferința, dar veșnică este odihna. 
      Omule, alege ceea ce voiești!” 
      *** 
      Simţământul de po­că­inţă face să amu­ţească toate ­celelalte simţăminte. Pentru ca jertfele celorlalte simţăminte să se facă bineplăcu­te lui Dum­nezeu, trebuie ca mai înainte să se reverse bu­­năvoi­rea lui Dumnezeu peste Sionul nostru, trebuie ca mai înainte să se reclădească zidurile Ierusalimului nos­tru dărâmat. Domnul este Drept şi Atotsfânt: numai jert­­fele drepte, curate, pe care e în stare să le aducă fi­rea omenească abia după în­noirea sa, sunt bineplăcute Dom­­nului Celui Drept şi Atot­sfânt. Jertfele şi arderile de tot pân­gă­rite El nu le va binevoi. Să ne îngrijim a ne cu­răţi prin pocăinţă! Atunci vei binevoi jertfa dreptăţii, pri­nosul şi ar­de­rile de tot; atunci vor pune pe altarul Tău viţei (Ps. 50, 21): sim­ţirile renăscute ale omului înnoit prin Sfântul Duh. Cea dintâi poruncă dată de Mân­tu­itorul lumii tuturor oa­menilor, fără deosebire, este po­run­ca pocăinţei: A început Iisus a propovădui şi a spu­ne: Pocăiţi‑vă, că s‑a apropiat îm­părăţia ce­rurilor (Mt. 4, 17). Porunca aceasta cu­prinde, înmănunchează în sine toate celelalte porunci. 
      Sf. Ignatie Briancianinov

    • Părinții Bisericii ne spun că mintea omului e ca o moară, care se învârte întruna; de vreme ce moara se învârte, trebuie să macine ceva. Dacă îi vom da acestei mori, adică minții care gândește și se frământă mereu, gânduri cuvioase, le va măcina doar pe acestea; dacă nu‑i vom da noi asemenea gânduri, o să‑i arunce diavolul zâzanii, și ea, firește, le va măcina…

      Dă‑i minții tale – acestei mori care se învârte fără oprire – gânduri evlavioase, spre a nu‑i da diavolul învrăjbire și gânduri potrivnice, rele. Să încercăm a ne alipi mereu mintea de gânduri cucernice, fie prin rugăciunea minții („Doamne, Iisuse Hristoase, mi­luiește‑mă!”), fie prin rostirea unui psalm sau tropar, ca diavolul să n‑o găsească în lene și nepăsare și să nu‑i arunce spre măcinare zâzanii ori alte năpaste.

      Cercetarea lui Dumnezeu se aseamănă razelor de soare. Când razele cad asupra noroiului, îl usucă, când cad asupra lumânării de ceară, o topesc. Acolo unde există gânduri, intenții bune, cercetarea lui Dumnezeu, în orice fel s‑ar petrece, le va face să rodească. Când omul are gând rău, se asprește lăuntric și mai tare. De vină nu e raza de soare, ci materia asupra căreia raza lucrează…

      Pe ceilalți diavolul îi are legați, sunt ai săi, ce să le facă? Pe omul credincios va căuta ca până în clipa de pe urmă, când își va da duhul, să‑l facă să se revolte, să cârtească, spre a‑l câștiga.

      Pr. Epifanie Theodoropoulos

watch series