Icoana bizantina a Maicii Domnului - Neamt

ISBN: 978-606-8117-78-2
Status: momentan indisponibil

Icoana bizantina a Maicii Domnului - Neamt

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Editura Lipsa Editura

Cartea pr. arhim. Luca Diaconu despre Icoana Maicii Domnului - Calauzitoarea, de la Manastirea Neamt, isi are origini indepartate, care ajung pana in perioada studentiei sale la Institutul Teologic din Bucuresti. Luata in studiu ca lucrare de seminar, apoi ca teza de licenta, ea s-a bucurat de o noua cercetare al carei rod a fost publicat in volumul Cinstirea sfintelor icoane in Ortodoxie.

Pret: 60.00 LEI   
Momentan indisponibil


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

    • Dacă deschidem Biblia, aflăm în paginile ei diverse forme literare: poezie falnică, maxime scurte, acte legislative, relatări istorice, imnuri înălțătoare, predici amănunțite, tratate teologice, epistole personale, vedenii profetice și multe altele. Toate acestea i-au ajutat pe autorii biblici să aducă la cunoștința cititorilor lor glasul lui Dumnezeu, Care le vorbea despre valorile veșnice și imuabile. Iisus Hristos a comunicat și El cu oamenii în mod diferit. A propovăduit în sensul clasic al cuvântului, i-a învățat prin exemplul propriu, le-a răspuns la întrebări și le-a relatat povestiri pe care le numim parabole.

      Când venim la biserică în fiecare duminică, auzim în cadrul Liturghiei pericopele evanghelice, o parte semnificativă a lor fiind constituită tocmai din astfel de texte expresive și memorabile. Ele ni se par simple și pe înțeles, însă nu încetăm să descoperim noi și noi profunzimi de bogăție duhovnicească, dacă pătrundem în tâlcul lor cu mai multă străduință. La baza acestei cărți se află predici, convorbiri catehetice și materiale apărute în urma întâlnirilor cu auditorii dintre cele mai diverse. Nu aveți în față un comentariu exegetic științific, ci niște reflecții referitoare la textele splendide și multilaterale care au avut un rol important în misiunea lui Iisus Hristos și își păstrează actualitatea în viața Bisericii Sale.

Parabolele Evangheliei ieri si azi - Lipsa autor
Libraria Evanghelismos
14.40 LEI
  Cumpara
watch series