Ce-i cerul?

Format: 13x20 cm
ISBN: 973-95686-2-9
Status: in stoc

Ce-i cerul?

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Editura Pelerinul Roman

Ce-i Cerul?

Cerul, am putea raspunde inainte de a merge mai departe, Cerul este Totul.

Da, Cerul este tot ce exista, este spatiul nemarginit care cuprinde totul, este oastea stelelor, dintre care fiecare este un soare, este Jupiter, Saturn, Marte, este steaua Pastorului (Luceafarul) care straluceste la amurg, este Luna cu blanda-i lumina, este Soarele care lumineaza, incalzeste, electrizeaza si rodeste planetele, este insusi pamantul, Pamantul pe care ne aflam, caci Pamantul este o planeta a sistemului lumii, un astru al Cerului si el.

Asadar Cerul este intregul univers.

A ne indeletnici o clipa cu Cerul, insemneaza a ne indeletnici cu realitatea absoluta, cu Pamantul, Soarele, anotimpurile, climatele, calendarul, zilele si noptile, lunile si anii, trecutul si viitorul, caci pentru Astronomie timpul nu exista: ea se intinde asupra viitorului ca si asupra trecutului, ea tine in mainile sale inceputul si sfarsitul lumii, ea este stiinta nemarginirii si a vesniciei.

Pret: 8.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

    • Pe timpul Imparatiei lui Adrian (117-138), împăratul rău-credincios al romanilor, era în Roma o văduvă de neam italian, anume Sofia, al cărei nume se tâlcuieşte „înţelepciune”. Aceasta, după numele său, petrecea viaţa în credinţă creştinească, cu înţelepciune; o astfel de înţelepciune o laudă apostolul Iacov zicând: „Înţelepciunea cea de sus întâi era curată, apoi paşnică, blânda, bineplăcută, plină de milă şi de roade bune” (3,17). Această înţeleaptă Sofia, când trăia în însoţire legiuită, a născut trei fiice, cărora le-a pus numele celor trei virtuţi evanghelice: pe cea dintâi a numit-o Pistis (Credinta), pe a doua Elpis (Nădejdea), pe a treia Agapi (Dragostea). Că ce altceva avea să nască înţelepciunea cea creştinească, dacă nu bunătăţile cele plăcute lui Dumnezeu? Dar, după naşterea acestor trei fiice a rămas văduvă în curând, şi vieţuia cu dreaptă credinţă, plăcând lui Dumnezeu, îndeletnicindu-se cu rugăciunea, cu postul şi cu milostenia înconjurată de cele trei fiice ale sale. Pe acestea le creştea într-o astfel de învăţătură, pe care ar fi putut să le-o dea numai o mamă aşa înţeleaptă, că purtând numele bunătăţilor celor mari evanghelişti, nu trebuia mai mult decât să le deprindă pe fiecare din ele cu practica virtuţii al cărei nume îl purta, ceea ce s-a şi făcut. Crescând ele cu anii, creşteau într-însele şi bunătăţile; şi au învăţat bine cărţile prorocilor şi ale apostolilor, s-au deprins la cuvintele învăţăturilor şi se nevoiau la citire, la rugăciune şi la osteneli casnice, supunându-se sfintei, de Dumnezeu înţelepţitei lor mame, sporind şi înaintând de la o faptă bună la alta şi mai bună şi se suiau din ce în ce mai sus pe treptele scării morale.

watch series