Dincolo de moarte - Sfinte moaste, mumii, trupuri blestemate

Format: 13 x 20 cm
ISBN: 9789738926950
Status: momentan indisponibil

Dincolo de moarte - Sfinte moaste, mumii, trupuri blestemate

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Editura Egumenita

Prea mult legat cu fire nevăzute de cele ale pământului, de multe ori omul vrea să vadă, să pipăie, să înţeleagă mai întâi, şi apoi să creadă. Caută mereu să surprindă minuni, să vadă îngeri, să întâlnească sfinţi, să detecteze ce este dincolo de mormânt.

În acest sens, lucrarea de faţă îşi propune, dintr-o perspectivă apologetică, să evidenţieze diferenţele clare existente între trei categorii de trupuri neputrezite, Sfintele Moaşte, mumiile şi trupurile blestemate, pentru a cimenta credinţa în lucrarea minunată a lui Dumnezeu prin Sfinţii Săi cu trupuri nestricăcioase, dar şi pentru a înlătura confuziile generalizate dintre cele trei categorii amintite.

Or, Sfintele Moaşte rămân cea mai convingătoare dovadă a existenţei şi Providenţei lui Dumnezeu, a existenţei Sfinţilor, care, pentru curăţia vieţii lor, au primit darul nestricăciunii şi al facerii de minuni în trupurile lor, ca anticipare a incoruptibilităţii trupurilor înviate în Împărăţia Cerurilor, ca dovadă a inestimabilei valori a omului, trup şi suflet, pentru Creator, ca argumente neclintite pentru dumnezeirea Ortodoxiei, Biserica dreptmăritoare a lui Hristos.

Pret: 6.30 LEI   
Momentan indisponibil


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

    • Pe doua dintre chipuri sfintite, care si-au lasat pecetea in viata Bisericii si care au trait in aceeasi vreme, le vom cunoaste in aceasta carte. Pe mai-marele melozilor si imnografilor, Sfantul Ioan Damaschinul, care este si cel mai mare dogmatist al Bisericii noastre, si pe Sfantul Cosma, episcop de Maiuma, din Palestina, un melod si imnograf la fel de insemnat, ce ne vorbesc foarte des, fara sa ne dam seama, prin sfintele slujbe ale cultului nostru.
      Mai mult decat orice, la participarea totala a credinciosului la cult contribuie mestesugurile iconografiei si imnografiei
      In ambele mestesuguri s-a distins, dupa cum vom vedea, Sfantul Ioan, care prin bunavointa lui Dumnezeu a trait multi ani impreuna cu Sfantul Cosma in casa parinteasca a primului si in Lavra Sfantului Sava. Acest fapt ne permite sa presupunem ca au conlucrat si la modelarea muzicii bisericesti si au influentat, dupa cum stim, determinant, tonalitatea ei.
      Insa un domeniu si mai important in care a actionat mult-talentatul Damaschin a fost Teologia si indeosebi Dogmatica, pe care a sistematizat-o ca stiinta si totodata a folosit-o in infruntarea marilor erezii ale vremii lui, mai ales a iconoclasmului. In aceasta l-a intrecut pe fratele sau adoptiv, Sfantul Cosma, care insa in domeniul imnografiei nu este considerat mai prejos decat Ioan, de vreme ce Biserica i-a dat si prenumele de „melodul” sau „imnograful”.

watch series