Buchet muzical athonit - Vol. 5 - Anastasimatarul

Format: 16,5x23,5 cm
ISBN: 978-973-7812-72-8
Status: in stoc

Buchet muzical athonit - Vol. 5 - Anastasimatarul

8 recenzii (nota 5.0)

Colectia: Muzica bizantina
Autor:
Editura: Evanghelismos

Anastasimatarul este o Antologie de cantari ale Marii Sarbatori a Invierii Domnului, ce cuprinde imnurile de la Vecernie si Utrenie, pe cele opt glasuri.

Anastasimatarul de fata cuprinde: Anastasimatarul stihiraric - cu cantari usor melismatice, intr-un tempo/miscare mai lenta; Anastasimatarul irmologic - cu cantari intr-un stil simplu, concis, silabic, ce folosesc un tempo/miscare vioaie, mai repede; Svetilnele Invierii, imnuri ce se canta la sfarsitul Utreniei, intre Canoane si Laude, impreuna cu Voscresnele, ce se canta la Utrenia Duminicilor, intre Laude si Doxologie.

Compozitorii cuprinsi in acest Anastasimatar sunt in exclusivitate romani, de la Macarie Ieromonahul si Dimitrie Suceveanu (sec. XIX-XX), si Protosinghelul de la Manastirea Neamt - Victor Ojog (sec. XX), Schimonahul aghiorit Nectarie Vlahul - Prodromitul si Ierodiaconul Ioan Butnaru, codicograful acestei Antologii, cantarile fiind alcatuite dupa modelul traditional elin.

Notatie psaltica.

Pret: 100.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul
Mesaje: (8) - Pagina 1 din 1
:
5.0
2024-04-11 00:22:33
Doamne ajuta! Ma intereseaza sa achizitionez "Polielee" Buchet atonit atunci cand se reediteaza. Multumesc

:
5.0
2024-04-08 10:10:34
Re: Este o editie din 2020
-------------------------------
in data de 2024-04-06 20:00:50, Mihaela a scris:
"Doamne ajuta ! Ce ediție este? "

:
5.0
2024-04-06 20:00:50
Doamne ajuta ! Ce ediție este?

:
5.0
2024-04-01 11:23:15
Re: Buna ziua, Este in lucru in tipografie. O zi frumoasa.
-------------------------------
in data de 2024-03-31 20:56:58, Albei Florin a scris:
"Când reeditați Anastasimatarul, buchet athonit volumul 5?"

:
5.0
2024-03-31 20:56:58
Când reeditați Anastasimatarul, buchet athonit volumul 5?

:
5.0
2015-05-26 19:31:56
Utrenia si anastasimatarul cand le reeditați ?

:
5.0
2015-05-26 19:31:16
Utrenia si anastasimatarul cand le reeditați ?

:
5.0
2014-07-23 18:54:52
Buna

--Pagina 1 din 1--

Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

    • Ediție îngrijită de Mihaela Raluca Tănăseanu
      Volum coordonată de Ciprian Voicilă

      Pe fratele Marin Răducă l-am onorat, ca semn al prețuirii pentru mărturia de-o viață pentru credință și neam, conferindu-i Crucea Nordului, cea mai înaltă distincție a Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord. Nu ca și cum fratele Marin ar fi avut nevoie, la venerabila sa vârstă, de astfel de semne ale cinstirii, ci pentru că noi avem nevoie de astfel de modele. Noi avem nevoie să-i onorăm pe cei care au dus crucea mărturisirii în vremuri de prigoană, cu atât mai mult cu cât asistăm, în viața publică, la o repudiere din ce în ce mai vehementă a martirilor și eroilor noștri. O vehemență care înceracă să ne deconecteze de la lanțul de jertfe și de experieri ale harului în persecuție, rodit în întunericul din temnițele comuniste...

      PS Macarie al Episcopiei Europei de Nord

      Cartea aceasta este un manual de rezistență ortodoxă în vremuri de prigoană. Figura lui Marin Răducă este reprezentativă pentru soborul noilor mucenici și mărturisitori din secolul XX. Chiar dacă, din pricina corectitudinii politice, mulți s-au sfiit să alerge la el pentru cuvânt duhovnicesc atâta vreme cât s-a aflat între noi, acum a venit vremea ca mărturia lui să iasă la lumină. Cei nouăsprezece ani de temniță prin care a trecut au fost pentru el o universitate a suferinței din care a învățat lucruri de mare folos pentru noi, cei de azi...

    • Măria Sa Neagoe Basarab... nu este in totalitate, asa cum poate o sugerează titlul, o lucrare de istorie, nici o fictiune literală și cu atât mai putin o scriere aghiografică. Nefiind exclusiv vreuna din acestea, cuprinde totuși câte ceva din fiecare.

      Lucrarea de istorie poate fi socotită în măsura în care urmărește firul cronologic al domniei lui Neagoe Basarab, așa cum l-am găsit înfățișat - cu controversele de rigoare - în cele două vechi izvoare, Letopisețul Cantacuzino și Viața Sfântului Nifon scrisă de Gavriil Protul, precum și în alte documente și studii de specialitate, toate indicate în bibliografia orientativă de la sfârșitul cărții. Scriere aghiografică nu cutezăm a o numi, căci cele sfinte se cuvin a fi scrise de cei sfinți. Gândul nostru a fost doar acela de a înfățișa - într-o societate a modelelor de tot felul - chipul unui domn român care a trăit în mod isihast.

      Aici, sursa principala de inspirație ne-a fost cartea Învățăturile lui Neagoe Basarab către fiul său Theodosie, o scriere în felul ei autobiografică, fiindcă toate sfaturile date prințului moștenitor au în ele greutatea cuvântului cercat cu fapta. Învățăturile ne arată că viața voievodului muntean a cuprins cele trei dimensiuni nedespărțite ale spiritualității ortodoxe, așa cum ni le înfățișează teologia răsăriteană: dogmatica, eclesiastica si ascetica. Domnul Neagoe a cunoscut dogmele credintei pravoslavnice si le-a pazit cu sfintenie. De asemenea, a avut nemarginita evlavie si dragoste pentru Biserica, pentru randuielile si slujitorii ei adevarati, episcopi, preoti sau monahi. Si nu in ultimul rand a dus o viata de asceza, unind nevointele trupesti cu trezvia mintii.

      Invataturile cuprind pagini minunate de Filocalie privind stiinta duhovniceasca a curatirii omului de patimi si a unirii sale cu Dumnezeu.

watch series