Sfatuire despre desavarsirea crestina

Status: momentan indisponibil

Sfatuire despre desavarsirea crestina

Urcând astăzi treptele de la arsanaua Schitului Sfânta Ana Mică, la un moment dat îşi face apariţia impunătoare grupul de clădiri ce alcătuiesc renumita Chilie a obştei Daniileilor. Primul nevoitor ce a dat viaţă acestei obşti a fost fericitul întru pomenire Daniil monahul. Numele său este pronunţat în întreg Sfântul Munte cu adânc respect şi deosebită apreciere atât faţă de persoana sa cât mai ales faţă de tradiţia ce s-a născut din nevoinţa de cincizeci de ani a Avvei Daniil în acest loc binecuvântat.
Toţi cei ce l-au cunoscut îndeaproape, clerici şi laici, monahi sau oameni din lume, mărturisesc cu admiraţie, dar şi cu recunoştinţă personalitatea acestui ascet contemporan, împodobit cu daruri ale firii, precum şi cu rare daruri spirituale. Blând, smerit, de o liniştire şi de o discreţie deosebită, rară pentru vremurile noastre, binecuvântat cu darul deosebirii duhurilor, Avva Daniil din pustiul de la Catunakia a fost cu siguranţă una din cele mai alese chipuri ale monahismului aghiorit al veacului al XX-lea.

Pret: 4.50 LEI   
Momentan indisponibil


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

    • Doua au fost coordonatele vietii Sfantului Isidor.  Din tinerete a fost dedicat pe de-o parte ascezei, desavarsirii personale si urcusului duhovnicesc, iar pe de alta parte iubirii fata de aproapele si grijii pentru indreptarea si salvarea a cat mai multor suflete, prin epistolele pe care le-a trimis cu dragoste si smerenie. 
      In Colectia patristica editata de abatele Migne, in volumul 78, a publicat 2012 scrisori apartinand Sfantului Isidor, dupa o veche colectie de texte, pregatita intre anii 450-550 in Manastirea Achimitilor din Constantinopol.
      Corespondenta Sfantului Isidor reflecta o personalitate puternica, cu o remarcabila formatie clasica si teologica.  El se inspira din Sfanta Scriptura, dar si din scriitorii crestini din primele veacuri, cum ar fi Clement Alexandrinul. 
      Scrisorile cuprind referinte la numeroase probleme ale mediului, timpului si preocuparilor sale spirituale: preotie, biserica si ierarhia ei, conducerea imperiului, morala, asceza, desavarsirea, dogmatica.  Om plin de curaj si fara prejudecati, Sfantul Isidor ii critica si ii judeca pe imparati, episcopi si dregatori de tot soiul, previne si sfatuieste la toate nivelurile si in orice moment.  Una dintre celebrele sale sentinte ii oglindeste parca intreaga existenta si lupta duhovniceasca: „caci viata fara de cuvant mai mult foloseste decat cuvantul fara viata.  Caci viata si tacand foloseste, iar cuvantul strigand supara.  Dar daca si cuvantul si viata se vor intalni, vor face o icoana a toata filosofia”.

watch series