Teologia ortodoxa despre divort

Format: 11x20 cm
ISBN: 978-606-550-063-1
Status: momentan indisponibil

Teologia ortodoxa despre divort

Este intr-adevar foarte trist fenomenul care se constata in zilele noastre si anume numarul mare inregistrat al divorturilor.  Un numar destul de mare al cuplurilor care se casatoresc in zilele noastre se despart din diferite motive, de multe ori neintemeiate.  Exista perechi care se despart dupa prima sau a doua luna a casatoriei, ca si altele care se despart chiar si dupa treizeci sau patruzeci de ani, dupa ce isi vad copiii la casa lor si considera ca mai departe nu mai au nicio obligatie sa vietuiasca impreuna.

Credem cu fermitate ca motivul principal pentru care se despart cuplurile in zilele noastre consta in indepartarea lor fata de Dumnezeu si fata de viata traita in tainele Bisericii, si nu atat in nepotrivirile de caracter, in adultere, in exploatare sau in violenta pe care multi vor sa o scoata in evidenta.  Indepartarea de Dumnezeu si ignorarea poruncilor dumnezeiesti au drept consecinta faptul ca tinerii nu mai pot intelege taina casatoriei si adevaratul ei scop.

Pret: 3.60 LEI   
Momentan indisponibil


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:Cod de verificare:
  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

    • Lucrarea de față vine să arate că monahii nu numai că au luptat și s-au jertfit pentru credința ortodoxă și adevăr, dar foarte adesea au fost principalii, dacă nu chiar singurii lor apărători. Aveau, desigur, cu adevărat, o mare dragoste și dăruire față de viața de liniște, își dedicau cea mai mare parte din timp rugăciunii, se distingeau prin smerenie, supunere, blândețe și ascultare, dar toate acestea nu înseamnă că erau făpturi lipsite de voință sau „oi necuvântătoare”! Ascultători ai cuvântului evanghelic, monahii n-ar fi putut urma niciodată unor păstori care „nu intră pe ușă în staulul oilor, ci sar pe aiurea”, căci i-ar fi socotit „furi”, „tâlhari” și „străini” și „ar fi fugit” de unii ca aceștia (cf. Ioan 10, 1-6). 
      Sfântul Teodor Studitul învăța în acest sens: „Porunca Domnului grăiește să nu tăcem în vremuri de primejdie pentru credință. Căci, zice, să vorbești, și să nu taci, și: «De se va îndoi cineva, nu va binevoi sufletul Meu întru el» (Evrei 10, 38), și: «Dacă vor tăcea aceștia, pietrele vor striga» (Luca 19, 40). Fiindcă atunci când este vorba de credință, nu putem spune: Eu cine sunt? Preot? Defel. Căpetenie? Nici asta. Ostaș? De unde? Lucrător? Nici asta. Sărac, agonisindu-și hrana de pe-o zi pe alta. Nu mă privește pe mine treaba asta și nici nu cade în seama mea. Vai, pietrele vor striga, și tu vei rămâne mut și fără grijă? [...] Căci și acest sărac, dacă acum nu vorbește, în ziua judecății va fi fără de răspuns și vrednic de osândă fie și numai din pricina aceasta”.

watch series