Crestinismul sau Biserica

Format: 11x17cm
ISBN: 978-606-8451-13-8
Status: momentan indisponibil

Crestinismul sau Biserica

1 recenzii (nota 4.0)

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Areopag
Numar de pagini: 160

Multi oameni afirma astazi ca sunt crestini, desi nu merg la biserica.  Ei vor sa se mantuiasca, rugandu-se in casele lor si considerand ca sunt pe calea cea buna daca tin poruncile Legii Vechi.  Ei nu fura, nu omoara, nu cad in pacatul curviei...  Dar, asa cum arata clar Sfantul Ilarion Troitki, nici nu merg pe calea mantuirii.

Pe cat este de scurta aceasta carte, pe atat este de importanta; pe cei care merg la biserica ii ajuta sa inteleaga mai bine importanta apartenentei la aceasta obste sfanta - Trupul lui Hristos.  Iar pe ceilalti ii provoaca sa se decida, sa aleaga intre Dumnezeu si diavol, si sa inteleaga ca singura baricada reala impotriva pierderii sufletului este viata in Biserica.  In Biserica cea adevarata, intemeiata de Hristos.

Pret: 3.50 LEI   
Momentan indisponibil


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:Cod de verificare:
  Trimite comentariul
Mesaje: (1) - Pagina 1 din 1
:
4.0
2013-06-10 15:54:34
Sfantul Arhiepiscop Ilarion Troitki Crestinismul sau Biserica Sfantul Ilarion Troitki in cartea "Crestinismul sau Biserica" ne arata ca nimeni nu se poate numi crestin daca nu merge la biserica. Aceasta carte ii ajuta sa intelega pe cei care merg la biserica importanta apartenetei la acesta obste sfanta - Trupul lui Hristos - iar pe ceilalti ii provoaca sa se decida, sa aleaga intre Dumnezu si diavol, si sa inteleag ca singura baricada reala impotriva pierderii sufletului este viata in Biserica, in Biserica cea adevarata, intemeiata de Hristos. "Numai cel ce a ajuns sa creada in Biserica, cel calauzit de cugetul Bisericii in aprecierea fenomenelor vietii si in indreptarea vietii personale, cel ce a simtit in sine viata Bisericii, acela si numai acela este pe calea cea buna. Mare parte din ceea ce pana atunci parea nedeslusit si neclar devine vadit si clar. Este un lucru deosebit de pretios ca, in vremuri de generala nestatornicie, de ratacire dintr-o parte in alta, de la drapta la stanga, fiecare om cu cugetul Bisericii se simte asezat pe o stanca tare, veche de multe veacuri, pe care o simte neclintita sub picioarele sale." Sfantul Ilarion Troitki. (librariaortodoxia.ro)

--Pagina 1 din 1--

Carti similare

    • Cu ajutorul lui Dumnezeu, vede lumina tiparului o carte cu alte noi mărturii despre minunile Sfântului Nectarie în ţara noastră. Cu ani în urmă, în anul 2003, tipărind primele mărturii despre minunile Sfântului Nectarie pe pământul românesc, am scris şi despre Mănăstirea Radu Vodă din Bucureşti, numind‑o Eghina românească. Sintagma a intrat în sufletele credincioşilor. Anii au trecut, şi de atunci am mai tipărit o mulţime de mărturii despre minunile sfântului, ultima carte purtând chiar titlul Sfântul Nectarie – Noi minuni la Mănăstirea Radu Vodă.

      Aflând însă o mulţime de mărturii făcute de sfânt şi în alte locuri din ţara noastră, unde sunt biserici cu hramul său sau unde se află părticele din sfintele sale moaşte sau icoane ale sale, mi‑am dat seama că Eghina românească este de fapt în fiecare loc din ţara noastră unde sfântul şi‑a arătat lucrarea. Am selectat deci pentru acest volum mărturii despre diferite daruri pe care sfântul le face oamenilor necăjiţi. Deşi am mai tipărit un volum despre ajutorul dat celor bolnavi (cu titlul Sfântul Nectarie – Vindecări minunate), totuşi şi în acest volum mărturiile majoritare sunt cele despre oameni vindecaţi de diferite boli. Dar şi celelalte – despre oameni fără loc de muncă, sau aflaţi în diferite alte încercări, impresionează la fel de mult. 

Carti scrise de acelasi autor

watch series