Biruind fiara rosie
1 recenzii (nota 5.0)
Colectia: Alte carti
Autor:

Cuviasa Alipia a trait in vremuri apropiate de ale noastre.  Ea a dovedit ca, oricat de grele ar fi incercarile prin care Dumnezeu ingaduie sa trecem, pot fi biruite.  Puterea credintei ei ne este pilda noua, celor caldicei, care cautam sa mergem pe o cale a mantuirii presarata cu bucurii si impliniri trecatoare.

Editura: Areopag
Format: 10.5x16.5cm
ISBN: 978-606-8451-08-4
Numar de pagini: 64


Status: in stoc
Pret: 3.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul
Mesaje: (1) - Pagina 1 din 1
:
5.0
2013-06-10 15:56:30
Egon Sendler Biruind fiara rosie Editura: Areopag "Biruind fiara rosie" este o carte scrisa de Egumena Tatiana Alatarteva care prezinta viata si nevointele Cuvioasei Alipia, cea nebuna pentru Hristos care a trait intre anii 1905 - 1988. Cuvioasa Alipia a dovedit ca oricat de grele ar fi incercarile prin care Dumnezeu ingaduie sa trecem, pot fi biruite. Puterea credintei Cuvioasei Alipia ne serveste drept exemplu, noua celor care cautam sa mergem pe o cale a mantuirii presarata cu bucurii si impliniri trecatoare. Cartea "Biruind fiara rosie" prezinta in mod succint trairi si momente care s-au intiparit in inima si viata celor care au cunoscut-o pe Maica Alipia, o cuvioasa nevoitoare si marturisitoare, contemporana cu noi, care a trecut la Domnul cu mai bine de doua decenii in urma. Cuvioasa Maica Alipia a fost o maica duhovniceasca plina de har, mila si bunatate, care desi li se parea stranie tuturor, se daruia intru totul oamenilor. Maica Alipia a purtat o cruce foarte grea - cea a nebuniei pentru Hristos. Harul Dumnezeiesc a intarit-o si, prin minunile pe care le-a savarsit in timpul vietii, s-a aratat o pavaza impotriva comunismului si ateismului. (librariaortodoxia.ro)

--Pagina 1 din 1--

Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

    • Daca nu s-ar fi calugarit si nu s-ar fi pustnicit, autorul acestei carti ar fi ajuns cu siguranta un scriitor apreciat.  Este uimitor cum un om crescut la scoala violenta a artelor martiale, a muzicii rock, a springarilor are o sensibilitate dostoievskiana a inimii, care il ajuta sa ii portretizeze memorabil, cu har, pe "umilitii si obiditii" , pe "oamenii sarmani" violentati de mentalitatea capitalista si consumerista a Occidentului.  De neuitat raman in memoria cititorului chipul bunicii care a sadit in sufletelul nepotelului grauntele credintei, ramasitele satului tihnit de altadata, marile figuri ale duhovnicilor pe care i-a nascut monahismul romanesc, chipurile iconice ale sihastrilor nestiuti ai Romaniei.

      De la prima la ultima ei pagina este o carte animata de duhul pocaintei necurmate.  Citind-o, mi-am reamintit un lucru simplu, dar care prea des cade in uitare: a fi crestin ortodox inseamna a lupta pana la moarte cu patimile tale.  Nu e suficient, ba chiar este primejdios sa te conformezi unui standard exterior, sa iti contabilizezi faptele bune sau parutele tale fapte de lauda, sa iti adormi constiinta cu gandul ca ai indeplinit faptele credintei, ca ti-ai indeplinit datoria fata de Dumnezeu.  Formalismul si legalismul pandesc viata fiecaruia dintre noi.  Singurul reper in viata duhovniceasca ramane glasul constiintei proprii, sadite in noi de Ziditorul a toate.

watch series