Manastirile si schiturile ortodoxe din Romania de la inceputuri pana astazi Atlas istoric

Format: 21/29
ISBN: 978-973-8366-25-1
Status: in stoc

Manastirile si schiturile ortodoxe din Romania de la inceputuri pana astazi Atlas istoric

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Editura Egumenita

Utilizand puterea imaginii grafice, ca si o sugestiva legenda, lucrarea“deseneaza” cu migala si acribie o adevarata istorie a asezamintelor monahale, mentionand in aparatul sau stiintific denumirea, anul intemeierii, localizarea si hramul acestora.

Sinteza aparent la indemana prin simplicitate si sugestivitate ascunde o uriasa munca documentara nemarturisita de bibliografia selectiva ce o insoteste, ceea ce-i confera nu numai valoare culturala cat, mai ales, documentara.

Aglomerarea de asezaminte monahale intr-un judet moldovean sau din sudul tarii, ca si absentele din unele judete transilvane povestesc fara cuvinte o istorie zbuciumata a lacaselor de cult ortodoxe, reflectie a numeroaselor agresiuni indurate de-a lungul veacurilor de locuitorii teritoriilor romanesti.

Pret: 18.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

    • Iubirea schimba omul, abia trecandu-i pragul inimii. Atingerea iubirii schimba totul in jur, il cuprinde pe om in intregime, il face prizonier. Uneori noi ne supunem iubirii. Alteori insa cucerim prin iubirea noastra lumea si iubirea ne dezvaluie inaltimea duhului!

      Patima este cea care il transforma pe om in rob al iubirii. Patima este umilitoare si distrugatoare. Patima aduce intuneric si chinuri, insufla frica si pricinuieste suferinta. Multi poeti scriu despre aceste „Suferinte zadarnice ale iubirii” (A. S. Puskin).

      Acelasi poet recunoaste despre patima: „Sufletul este vatamat de tine”. Patima chiar este o vatamare, ranire, inrobire si, in cele din urma, o boala a sufletului.

      Nu exista o patima mai cunoscuta decat patima iubirii. In Biblie ea este recunoscuta drept „tare”, fiind elogiata de pictori si poeti, descrisa in povesti, romane, poezii. Ea este patima cea mai de pret pentru om. De dragul ei el este gata sa sacrifice totul. Totodata, patima iubirii nu se identifica cu obiectul dorintei arzatoare, caci toti inseteaza dupa iubire, nu dupa suferinte. Toti oamenii vor sa iubeasca si sa fie iubiti, aceasta fiind una dintre nevoile de baza ale personalitatii. Cum se intampla sa ravneasca dupa dragoste si sa ajunga in capcana patimii? In loc de bucurie si fericire sa primeasca suferinta, frica, dezamagire, tristete si deprimare? Vom incerca sa gasim raspunsul la aceste intrebari deloc facile.

watch series