Nesfintii sfinti si alte povestiri

Format: 16x23 cm
ISBN: 978-606-550-109-6
Status: in stoc

Nesfintii sfinti si alte povestiri

2 recenzii (nota 5.0)

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Egumenita
Numar de pagini: 484

Pe 5 septembrie 2012, in sala Teatrului Muzical „Stanislavsk si Nemirovsk – Dancenko” a avut loc desemnarea castigatorilor pentru premiul national „Cartea anului”, unul dintre cele mai valoroase premii literare acordate anual in Rusia.  La concurs au participat peste o mie de carti si serii de carti.
Dupa cum a anuntat prezentatorul, dupa o luna de zile de dezbateri si de indoieli, cei o suta de membri ai juriului au atribuit acest premiu cartii Nesfintii sfinti si alte povestiri, scrisa de arhimandritul Tihon (Sevkunov), egumenul Manastirii Intampinarii Icoanei Maicii Domnului din Vladimir.
De asemenea, la categoria „Proza anului”, a fost nominalizata castigatoare cartea Nesfintii sfinti si alte povestiri alaturi de cartile Nemtii de A. Terehov si Dansand pana la moarte de V. Popov.
La inmanarea premiului, presedintele Companiei Nationale de Stat de Televiziune si Radiodifuziune din Rusia, O. B. Dobrodev, a spus: „Sunt mandru si foarte bucuros ca am posibilitatea de a-l felicita pe parintele Tihon pentru acest premiu”.
Parintele Tihon a multumit, spunand: „Pentru mine este o bucurie neasteptata ca acestei carti, a carei tema principala este legatura tainica a omului cu Dumnezeu, i s-a atribuit o atentie si un interes deosebit din partea juriului si a cititorilor”.
Aceasta carte,lansata pe piata doar in urma cu un an, a fost, potrivit rapoartelor mass-media, cea mai bine vanduta carte din Rusia in anul 2012.  In acest scurt timp, cartea a fost retiparita de sase ori, ajungand la un tiraj de 1100000 de exemplare si fiind tradusa in engleza, greaca, sarba, romana si in alte limbi.
Volumul Nesfintii sfinti si alte povestiri, a castigat si premiul intai la concursul „Cartea Runet – 2012”.  Conform rezultatelor votului de pe site-ul Ozon.ru, utilizatorii Runet au votat la categoria „Arta literara” cel mai bun roman cartea Nesfintii sfinti si alte povestiri, scrisa de arhimandritul Tihon (Sevkunov), egumenul Manastirii Intampinarii.
Pe 28 noiembrie 2012, cartea Nesfintii sfinti si alte povestiri, a fost distinsa cu premiul pentru literatura nationala „Marea Carte.

Pret: 37.80 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:  Trimite comentariul
Mesaje: (1) - Pagina 1 din 1
:
5.0
2015-12-22 21:53:34
Este o carte extraordinară,nu degeaba au numit-o cartea anului 2012,în Rusia....foarte bună...trebuie citită

:
5.0
2014-07-27 16:22:15
Cartea "Nesfintii Sfinti" este o marturie despre lucrarea Proniei lui Dumnezeu in viata omului (in cazul dat al autorului si a celor descrisi in carte). Evenimentele surprinse sunt mai mult decit interesante, iar momentele amuzante il fac pe cititor un spectator activ al celor relatate. Dar mai presus de toate acestea se ofera posibilitatea cititorului de a urmari cum Dumnezeu se implica si daca imi este permis traieste impreuna cu cei care Il cauta si Il iubesc cu adevarat. Autorul isi expune marturia intr-o simplitate de o frumusete rar intilnita, probabil pentru a nu-i fura timp cititorului de a-L urmari pe Dumnezeu in marea Sa purtare de grija pe care o are pentru fiecare om si care covirseste toate celelalte.

--Pagina 1 din 1--

Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

watch series