Imparateasa tuturor. Mijlocitoare catre Dumnezeu

Format: 13x20cm
ISBN: 978-606-550-156-0
Status: momentan indisponibil

Imparateasa tuturor. Mijlocitoare catre Dumnezeu

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Editura Egumenita

Aceasta carte contine un buchet bogat de aratari si minuni ale Maicii Domnului, dupa cum ne-au fost ele predate din primii ani ai crestinismului si pana in vremurile noastre.

Prin minuni, Maica Domnului intra in contact direct cu oamenii si cu problemele lor.  Deseori apare in somn sau in stare de veghe.  Alteori prezenta ei se face simtita doar prin glasuire sau prin vreo mireasma.

Prin toate aceste moduri, ea intervine in chip minunat si vindeca bolnavi, izbaveste din nevoi, din primejdii, rezolva probleme si impasuri.  Alteori, iarasi ,calauzeste spre aflarea de sfinte icoane, iar alteori vesteste binefaceri sau, dimpotriva, prezice nenorociri.  In chip asemanator mustra neoranduieli ori necuviinte sau incununeaza virtuti.  In fine, conduce la pocainta, converteste pe cei de alte credinte si ii pedepseste pilduitor pe hulitori.

Insa aceasta prezenta vie a Maicii Domnului, atat pe calea individuala, cat si in viata de obste a crestinilor, pentru a deveni perceputa si acceptata, presupune si o credinta vie pe masura.

Cartea se incheie cu o anexa ampla despre abordarea patristica si imnologica a lucrarii de mijlocire a Imparatesei tuturor.

Pret: 18.00 LEI   
Momentan indisponibil


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

    • Spirit care cunoaste proba desertului si a unor scenarii paideice petrecute aici si aiurea, cu patosul increcarilor in tot atatea experiente pastorale, slujitor al Mintuitorului nu doar in lumea mundana si impartindu-se cu egala iubire de semeni intre Biserica, scoala si strada, Constantin Valer Necula este, in egala masura, preot, dascal si poet.  Nu stiu daca este la mijloc o succesiune de roluri si nici daca, in cazul in care ar fi, ordinea nu poate fi exact inversa, sau daca nu cumva, pentru a face de prisos conventiile mai degraba didactice, altul este adevarul: fiecare parte are forta intregului deodata cu celelalte, multuplul este cel ce instituie si da putere a ceea ce numim unu.

      In rolurile complementare pe care, prin firea sa, le traieste fie in spatiul saturat de sacru al Bisericii, fie in cele al cetatii in care trenscendentul coboara, pentru a invoca un gind blagian, poezia reprezinta insa, pentru Constantin Valer Necula, Grundul propriei fiinte.  Vorbele sale, aproape oriunde ar fi rostite, dar si comunicarea sa nonverbala au, implicit, o urzeala eminamete poetica, aici avindu-si obirsia, poate, vraja discursului sau atat de fascinant prin simplitatea profunda a lexicului si a constructiilor incarcate de emotie si sapiential.  Trasaturi potentate, desigur, de formatia sa teologica, o structura care, atunci cand fecundeaza straturile de adancime ale culturii poersonale, poate genera un fel de discurs indragostit.

      Ion Dur 

watch series