Sfantul inchisorilor: marturii despre Valeriu Gafencu

Format: 13x20 cm
ISBN: 978-973-7879-73-8
Status: in stoc

Sfantul inchisorilor: marturii despre Valeriu Gafencu

1 recenzii (nota 5.0)

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Reintregirea
Numar de pagini: 340

Acest volum ne ofera, noua, celor obisnuiti cu o viata comoda, prilejul de a medita la jertfa, la suferinta si la cruce.  Si asta pentru ca nimic nu se poate realiza fara efort, fara jertfa.  Tendinta, tentatia si ispita omului contemporan, spune Sfantul Paisie Aghioritul, este de a dobandi totul fara jertfa, asa incat si noi crestinii, am dori sa ne mantuim fara sa ne nevoim, ceea ce este, de fapt, imposibil.

Pret: 27.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul
Mesaje: (1) - Pagina 1 din 1
:
5.0
2014-12-05 00:32:38
Dragi români, Este cu neputință să respirăm aerul acestei țări, să ne facem sau nu semnul Sfintei Cruci, să avem libertate deplină si să nu stim cati sunt cei care au jertfit tot cu jumătate de secol înainte, pentru ca nouă, azi, să ni se pară firesc tot ce avem. Sfântul Valeriu Gafencu este lumina pentru noi, toti cei din întuneric și un prieten care sare în ajutorul oricărui om care îl cheamă. Să ne lumineze Dumnezeu cu știința cea bună a înaintașilor si să ne dăruiască respect, dragoste si cutremurarea sufletului față de jertfa Lor.

--Pagina 1 din 1--

Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

    • Tuturor ne e teamă de relaţii. Adică de angajarea într-un schimb psihic onest şi profund, un schimb care are ca şi cost iluzia libertăţii fără limite şi despărţirea de ideea imaturităţii tinereşti fără sfârşit. Mai presus de toate, pe oameni îi sperie posibilitatea de a renunţa la un „complex” pretenţios pe care încă nu l-au clădit şi dobândit pe deplin: Ego-ul lor.

      Puterea fără iubire se dovedeşte animalică. Dispoziţia de iubire, atunci când este despărţită de sentimentul suficienţei personale şi a puterii interioare elementare este slabă şi obositoare.

      De obicei în relaţiile de prietenie fiecare om se agaţă inconştient de celălalt cu intenţia fie de a dobândi putere asupra lui, fie fascinându-l, ca să dobândească protecţia şi „iubirea” aceluia. În primul caz e lesne de înţeles că nu e vorba de „iubire”. În al doilea caz, întrucât în spatele nevoii de „iubire” interioară de obicei se ascunde deghizată manipularea victimei căreia îi dăm voluntar puteri, iubirea dispare din nou.

      Problema este ca omul să vadă ce se ascunde în spatele dispoziţiilor lui de iubire nevăzute şi treptat, acceptând această contradicţie nedorită a valorilor şi măştilor, să le includă în ansamblul personalităţii lui conştiente. Înainte de a începe să vorbească despre iubire, să caute a se confrunta cu adevăratele lui mobile care mereu se ascund în spatele „celor mai bune” intenţii. Altminteri toată viaţa o să-şi vândă lui şi celorlalţi amăgiri pentru copii.

watch series