Sfantul inchisorilor: marturii despre Valeriu Gafencu

Format: 13x20 cm
ISBN: 978-973-7879-73-8
Status: in stoc

Sfantul inchisorilor: marturii despre Valeriu Gafencu

1 recenzii (nota 5.0)

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Reintregirea
Numar de pagini: 340

Acest volum ne ofera, noua, celor obisnuiti cu o viata comoda, prilejul de a medita la jertfa, la suferinta si la cruce.  Si asta pentru ca nimic nu se poate realiza fara efort, fara jertfa.  Tendinta, tentatia si ispita omului contemporan, spune Sfantul Paisie Aghioritul, este de a dobandi totul fara jertfa, asa incat si noi crestinii, am dori sa ne mantuim fara sa ne nevoim, ceea ce este, de fapt, imposibil.

Pret: 20.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:  Trimite comentariul
Mesaje: (1) - Pagina 1 din 1
:
5.0
2014-12-05 00:32:38
Dragi români, Este cu neputință să respirăm aerul acestei țări, să ne facem sau nu semnul Sfintei Cruci, să avem libertate deplină si să nu stim cati sunt cei care au jertfit tot cu jumătate de secol înainte, pentru ca nouă, azi, să ni se pară firesc tot ce avem. Sfântul Valeriu Gafencu este lumina pentru noi, toti cei din întuneric și un prieten care sare în ajutorul oricărui om care îl cheamă. Să ne lumineze Dumnezeu cu știința cea bună a înaintașilor si să ne dăruiască respect, dragoste si cutremurarea sufletului față de jertfa Lor.

--Pagina 1 din 1--

Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

    • Citim în Istoria Lausiacă, în Everghetinos şi în Patericul Egiptean despre vieţile acelor fericiţi ava din Egipt, din Tebaida, din Tavenne şi din alte părţi şi ne minunăm de vieţuirea acelor părinţi vrednici de pomenire şi de virtuţile care le împodobeau sufletul. Ne minunăm de dragostea şi unitatea de cuget care existau între ei, de respectul şi preţuirea pe care le nutreau unul pentru celălalt, de sărăcia de bunăvoie şi lipsirea desăvârşită de cele necesare traiului. Cercetăm izbânzile, strădania şi luptele monahilor de atunci prezentate în diferite scrieri ale lor şi se naşte în noi întrebarea: există oare, în aceste zile crunte în care trăim, părinţi sporiţi în virtute, cu o vieţuire asemenea ­acelor părinţi şi asceţi de demult?

      "Da, neîndoielnic, există, şi acest volum este răspunsul cel mai grăitor la această întrebare. ­Asceza, nevoinţa, retragerea în pustie rămân până astăzi vii şi nenumăraţi sunt cei care la chemarea Duhului nu pregetă „să-şi dea inima”, să-şi aducă viaţa şi toată fiinţa lor lui Dumnezeu ca jertfă.
      Aceşti îngeri pământeşti şi oameni cereşti au trăit în Sfântul Athos, în Muntele cu nume sfânt – Grădina Preasfintei –, o viaţă „în Hristos” ferită de ochii oamenilor. S-au adus şi se aduc ca jertfă pe ei înşişi nu doar pentru câştigarea vreunui folos personal, ci ca prin rugăciunea lor zilnică să aducă cereri şi rugăciuni întotdeauna pentru aproapele, pentru toată lumea, pentru pacea întregii lumi şi pentru mântuirea sufletească a tuturor oamenilor."

watch series