Marele Examen: un manuscris al Maicii Magdalena Ivan

Format: 11x20 cm
ISBN: 978-973-1941-26-4
Status: momentan indisponibil

Marele Examen: un manuscris al Maicii Magdalena Ivan

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Agnos
Numar de pagini: 96

Cu mainile tremurande de emotie si chipul brazdat de tainica rugaciune, maica Magdalena tinea in maini un caiet cu insemnari dintr-o vreme de oarecand, a purtarii sfintilor lui Dumnezeu printre oameni.  Candva, traise adevarate momente de binecuvantare, pe cand ajunsese, facand ascultare, ca maica, la Prislop.  Aici il intalneste pa Parintele Arsenie Boca.  Il intrezarise putin si in copilarie, cand Parintele fusese la Ocna Sibiului, in satul sau natal.  Insa aici, la Prislop, va avea fericirea de a-i sta in preajma, de a-l asculta, de a-i fi indrumator si parinte duhovnicesc.

Insemnarile pe care ni le daruieste sunt ganduri pe care le spunea cel mai adesea Parintele Arsenie obstii de la Prislop la masa, ori diferite cuvantari pe care tanara maica de atunci le sorbea cu nesat, de fiecare data, si pe care a dorit sa nu le piarda nicicum, imortalizandu-le in momente de ragaz si pe hartie.

Pret: 6.00 LEI   
Momentan indisponibil


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

    • Spirit care cunoaste proba desertului si a unor scenarii paideice petrecute aici si aiurea, cu patosul increcarilor in tot atatea experiente pastorale, slujitor al Mintuitorului nu doar in lumea mundana si impartindu-se cu egala iubire de semeni intre Biserica, scoala si strada, Constantin Valer Necula este, in egala masura, preot, dascal si poet.  Nu stiu daca este la mijloc o succesiune de roluri si nici daca, in cazul in care ar fi, ordinea nu poate fi exact inversa, sau daca nu cumva, pentru a face de prisos conventiile mai degraba didactice, altul este adevarul: fiecare parte are forta intregului deodata cu celelalte, multuplul este cel ce instituie si da putere a ceea ce numim unu.

      In rolurile complementare pe care, prin firea sa, le traieste fie in spatiul saturat de sacru al Bisericii, fie in cele al cetatii in care trenscendentul coboara, pentru a invoca un gind blagian, poezia reprezinta insa, pentru Constantin Valer Necula, Grundul propriei fiinte.  Vorbele sale, aproape oriunde ar fi rostite, dar si comunicarea sa nonverbala au, implicit, o urzeala eminamete poetica, aici avindu-si obirsia, poate, vraja discursului sau atat de fascinant prin simplitatea profunda a lexicului si a constructiilor incarcate de emotie si sapiential.  Trasaturi potentate, desigur, de formatia sa teologica, o structura care, atunci cand fecundeaza straturile de adancime ale culturii poersonale, poate genera un fel de discurs indragostit.

      Ion Dur 

watch series