Minunatele intamplari ale inimii si alte povestiri

Format: 13x20 cm
ISBN: 978-606-550-175-1
Status: momentan indisponibil

Minunatele intamplari ale inimii si alte povestiri

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Editura Egumenita

Aceasta carte este o colectie de marturisiri in care tinerii de azi cunosc emotiile primelor intalniri, se plimba singuratici tinandu-se de mana, isi soptesc cuvinte pretioase.  Iubirea ii porta de-a valma pe cititori, acolo unde nu mai pot ajunge mizeria si uratul, ci doar chipul diafan al vietii, lumina gingasa si gandul curat.  Volumul este un popas al inimii visatoare care traverseaza astazi un moment critic din cauza realitatii amputate, a realitatii secatuite de firescul iubirii.  De aceea, lectura acestei carti devine invitatie la o plimbare de neuitat, ce incepe in pragul serii, printre constelatii abia rasarite, si continua pana in zorii cei plini de dor, in prezenta iubirilor nepieritoare.

Sergiu Ciocarlan

Pret: 9.90 LEI   
Momentan indisponibil


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:Cod de verificare:
  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

  • Doctrina comunistă a fost una diabolică. Chinurile la care au fost supuşi cei arestaţi au fost de neînchipuit pentru mintea omului. Doctrina comunistă a fost îngăduită de Dumnezeu, ca pedeapsă pentru păcatele oamenilor cu scopul înţelepţirii lor, întoarcerii la împlinirea poruncilor lui Dumnezeu, care sunt, cum spune Psalmistul, făclii în trăirea vieţii noastre în sfinţenie (Psalmii 118, 105; I Tesaloniceni).

   Au îndurat muceniceşte chinurile din închisori nu cei cu păcate grele, ci cei care clipă de clipă, zi de zi, s-au nevoit duhovniceşte în lupta cu păcatele, trăind viaţa pământească cu aleasă demnitate. Au suferit chinurile închisorilor oamenii socotiţi floarea intelectualităţii, fruntaşii gospodarilor satelor. Dumnezeu a făcut mare minune cu ei, spre învăţătura noastră, a celor slabi în credinţă, dându-le puterea de a răbda chinurile atât cu trupul, cât şi cu sufletul, unii dându-şi obştescul sfârşit muceniceşte, au suferit şi familiile celor închişi.

   Cele amintite în aceste rânduri trebuie să le înţelegem cu mintea şi să le simţim cu inima, fiind un bun dascăl şi părinte duhovnicesc.

   Este scrisă cu multă şi adâncă simţire. Să o citim şi să o recitim spre folosul nostru duhovnicesc. Să o citim pentru a înţelege că diavolul nu doarme, ci răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită (I Petru 5, 8).

   În vremurile noastre diavolul caută să ne înghită prin diferite amăgiri, momeli, prin frumosul sau utilul care acoperă, înveleşte tot ce otrăveşte şi omoară sufletul, prin neascultarea omului de poruncile lui Dumnezeu, aşa cum diavolul a procedat cu strămoşii noştri în Rai. „Frumos la vedere şi bun la mâncare a fost pomul care m-a omorât” au mărturisit strămoşii noştri după ce şi-au dat seama că au greşit, prin păcatul neascultării de porunca lui Dumnezeu.

watch series