De la EU la NOI. Barbatul si femeia

Format: 13x20 cm
ISBN: 978-606-550-309-0
Status: in stoc

De la EU la NOI. Barbatul si femeia

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Egumenita
Numar de pagini: 224

Aceasta carte va invita intr-o calatorie captivanta prin labirinturile incurcate ale relatiilor dintre Barbat si Femeie. Este cea de-a doua carte a preotului Andrei Lorgus si a doamnei psiholog Olga Krasnikova pe tema psihologiei familiei. Ea trateaza relatiile care se pot transforma in casnicie, vorbeste despre pregatirea pentru viata in doi, precum si despre stereotipurile denaturate ale barbatiei si feminitatii, care impiedica relatia de iubire autentica. Cartea reprezinta o totalizare a muncii comune de doisprezece ani a autorilor, fiind un rezultat al numarului imens de cursuri si seminarii de psihologie crestina a familiei, precum si rodul unei vaste experiente in consultarea oamenilor cu probleme in familie.

Pret: 9.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

    • Dacă noi, la nivel personal sau comun, nu vom învăţa să trăim duhovniceşte din revelaţiile tainice care ne sunt oferite permanent în Liturghie, ci vom rămâne numai la nivelul de trăire sufletesc, însăşi Liturghia va fi pentru noi neînţeleasă, în mare parte. Adesea ni se pare că „duhovnicesc” înseamnă o stare sufletească extrem de înaltă, sublimă şi apropiată de Dumnezeu. În realitate, din lectura rugăciunilor şi din analiza icoanelor sfinţilor, vedem cu claritate că există o ruptură între aceste două sfere. Există o limită între nivelul sufletesc şi un cu totul alt nivel, cel al duhului, unde Dumnezeu lucrează într-un cu totul alt mod.

      Bineînţeles, tot ceea ce se întâmplă în om se reflectă de asemenea şi în sfera sa sufletească, şi în cea trupească. Ceea ce se întâmplă în duh, nu reprezintă ceva sufletesc, oricât de înalt ar fi, ci este împărtăşire de ceva care depăşeşte caracterul creat. Din acest punct de vedere, experienţa ascetică, aşa cum o înţelege Ortodoxia, comportă un caracter specific. 

      Liturghia ca stăpânire a lui Dumnezeu asupra acestei lumi prin noi trebuie să continue în afara bisericii. Împărtăşiţi fiind, intrăm în lume îmbrăcaţi cu puterea lui Hristos, pentru ca să smulgem lumea aceasta din mâinile stăpânitorului acestei lumi, pentru a aduce lumea aceasta în dar şi jertfă şi prinos lui Hristos; pentru ca lumea aceasta să iasă din categoria timpului şi să intre în categoria veşniciei. Liturghia este neterminată. Noi ieşim din biserică cu pace, pentru a continua Taina Liturghiei în afara bisericii, sfinţind tot ceea ce constituie lumea noastră şi făcând-o parte a Împărăţiei cerurilor. 

watch series