Strugurele lui Petrus

Format: 22x30 cm
ISBN: 978-606-94353-2-8
Status: momentan indisponibil

Strugurele lui Petrus

Colectia: Carti pentru copii
Autor:
Editura: Paisios
Numar de pagini: 48

Petruș, un copil de la țară, familiarizat cu traiul în natură și cu lecturarea multor cărți, este introdus de o zână, Fantezia, în spațiul mirific al poveștilor pe care el le citește. Urmând firul povestirii, cei doi călătoresc, în vis, spre vârful unui munte unde locuiesc trei uriași, care îi vor înlesni eroului contactul și împrietenirea cu copii din toată lumea, aduși și ei, prin lectură, de Fanteziile lor. Războiul izbucnit în lumea reală face ca unii copii să nu mai poată veni la minunatele întâlniri, unde cuvintele de ordine sunt prietenia și pacea, fiind depășite toate barierele legate de comunicare sau distanțe. Singura soluție pentru continuarea prieteniei este oprirea războiului. Acest lucru va deveni realitate doar atunci când copiii se vor aduna în număr de 100 și vor forma ”un strugure viu cu 100 de boabe”. 

Se va putea realiza oare acest vis al lui Petruș, care ar avea urmări directe în evoluția omenirii?  La finalul lecturii, cititorul este lăsat să decidă singur dacă strugurele lui Petruș a influențat sau nu cursul istoriei.

O carte premiată în Grecia și la nivel internațional, creație a unei mari scriitoare contemporane, Maria Goumenopoulou.

Pret: 28.00 LEI   
Momentan indisponibil


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

  • Iubirea schimba omul, abia trecandu-i pragul inimii. Atingerea iubirii schimba totul in jur, il cuprinde pe om in intregime, il face prizonier. Uneori noi ne supunem iubirii. Alteori insa cucerim prin iubirea noastra lumea si iubirea ne dezvaluie inaltimea duhului!

   Patima este cea care il transforma pe om in rob al iubirii. Patima este umilitoare si distrugatoare. Patima aduce intuneric si chinuri, insufla frica si pricinuieste suferinta. Multi poeti scriu despre aceste „Suferinte zadarnice ale iubirii” (A. S. Puskin).

   Acelasi poet recunoaste despre patima: „Sufletul este vatamat de tine”. Patima chiar este o vatamare, ranire, inrobire si, in cele din urma, o boala a sufletului.

   Nu exista o patima mai cunoscuta decat patima iubirii. In Biblie ea este recunoscuta drept „tare”, fiind elogiata de pictori si poeti, descrisa in povesti, romane, poezii. Ea este patima cea mai de pret pentru om. De dragul ei el este gata sa sacrifice totul. Totodata, patima iubirii nu se identifica cu obiectul dorintei arzatoare, caci toti inseteaza dupa iubire, nu dupa suferinte. Toti oamenii vor sa iubeasca si sa fie iubiti, aceasta fiind una dintre nevoile de baza ale personalitatii. Cum se intampla sa ravneasca dupa dragoste si sa ajunga in capcana patimii? In loc de bucurie si fericire sa primeasca suferinta, frica, dezamagire, tristete si deprimare? Vom incerca sa gasim raspunsul la aceste intrebari deloc facile.

watch series