Suferintele sunt binefacatoare in viata noastra

Format: 13x20 cm
ISBN: 978-606-550-407-3
Status: in stoc

Suferintele sunt binefacatoare in viata noastra

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Egumenita
Numar de pagini: 120

Suferintele sunt binefacatoare in viata noastra. Culegere de texte patristice si ale parintilor contemporani despre necazuri si suferinte si atitudinea ortodoxa fata de ele

• Domnul nu ingaduie ca suferintele sa vina in mod intamplator asupra oamenilor, ci neincetat El ne poarta de grija, Se uita cu atentie la noi. Suferinta este o incercare, ca Dumnezeu sa vada daca avem iubire adevarata fata de El, Creatorul nostru.
• Dumnezeu, ca Tata iubitor, le carmuieste pe toate cu bunatate. De aceea, niciun lucru sa nu il consideram ca fiind intristator sau aducator de suferinta, chiar daca acesta ne pune neputinta noastra la incercare. Pentru ca, daca ignoram motivul pentru care fiecare eveniment este ingaduit de Dumnezeu sa ni se intample, trebuie sa credem ca suferintele au loc fie ca rasplata a rabdarii, fie a indiferentei si nepasarii sufletului nostru fie pentru ca omul sa nu se abata mai mult de la viata duhovniceasca si sa se uneasca cu raul, prin savarsirea lui.
• Niciodata viata nu este in mod intamplator plina de suferinta. Si aceasta pentru ca, asa cum curentul raului nu este intotdeauna lin, astfel si viata oricarui om este uneori cu suferinte si dureri, iar alteori cu bucurii.
 
Cel care doreste sa vina dupa Mine, sa se lepede de sine, sa-si ia crucea lui si sa-Mi urmeze Mie (Matei 16, 24).

Pret: 7.20 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

    • Prologul Filocaliei grecești, tipărite la Veneția în 1782, îl invocă pe sfântul Ioan Gură de Aur ca promotor al rugăciunii isihaste a lui Iisus.
      „Tomosul” primului Sinod palamit din iunie 1341, urmat de „Metoda-Canon” de viață isihastă a cuvioșilor Calist și Ignatie Xanthopouloi inclusă în Filocalie, citează în acest sens ca referință de autoritate o „Epistolă către monahi” a lui Ioan Hrisostom.
      Cercetări din ultimele decenii au evidențiat existența în manuscrise a trei variante ale unui veritabil manifest „hrisostomian” îndemnând la practicarea rugăciunii lui Iisus foarte popular în Bizanțul secolelor XI–XV. Avem de-a face cu un document esențial al spiritualității bizantine apărut la mijlocul intervalului dintre secolul IV — veacul de aur al patristicii și monahismului originilor — și reînviorarea lor filocalică în secolele XIV și XVIII.
      Volumul de față restituie în texte comentate dosarul acestui remarcabil, dar uitat, manifest isihast „hrisostomian” însoțit de cel al comentariilor bizantine la invocarea „Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă/ne!”.

      Sinteză a revelației biblice și hristologiei dogmatice, rugăciunea lui Iisus — rezumată în neîncetatul „Doamne miluiește” care răsună la ecteniile de la toate slujbele cultului divin ortodox și însoțește rugăciunile fiecărui creștin în parte la altarul inimii — e o sinteză practică a întregii Ortodoxii. Rezumat al întregului creștinism, este chemată să devină pentru toți creștinii respirația duhovnicească a sufletului. În formula memorabilă a „epistolelor” monahale „hrisostomiene” — lecturi isihaste ale omiliilor despre rugăciune ale marelui predicator Gură de Aur —, scopul ultim este nu altul decât ca „inima să înghită pe Domnul și Domnul să înghită inima”.

watch series