Vlaicu - Voda

Format: 13x20 cm
ISBN: 978-606-765-097-6
Status: in stoc

Vlaicu - Voda

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Andreas Print
Numar de pagini: 184

"Nascut la Golesti, la 12 februarie 1862, Alexandru Davila se gasea in legaturi de rudenie cu cea ma inalta societate. Era nepot al Feliciei Racovita,... de asemeni nepot al Zoei Racovita-Grant, casatorita cu Grant, Fratele Mariei Grant, sotia lui C.A. Rosetii.

 

In general, copilul este de o precocitate epistolara socanta, si de fapt aparenta, facuta din idei si forme primite.

Inceputurile lui Davila sunt frivole, poezii frantuzesti ocazionale... proza franceza... improvizatii teatrale mondene...

 

Davila intra mai tarziu in teatru, facandu-se impresar de companii, autor, director, actor... Epoca in care Davila a condus Teatrul National, 1905-1908, 23 oct. 1912-1913 (cu talent si cu violenta incat G. Ranetti striga: <>) a fost stralucita si a atins o culme nemaiajunsa pana atunci...

 

Unica drama a lui Davila, <>, piesa prima a unei trilogii neefectuate (<>, <>, <>), sub titlul general de <>, banuita odata, fara dovezi, a fi sustrasa din cartoanele lui Al. Odobescu, iar dupa unii inspirata din <> lui V. Sardou, e o capodopera."

 

G. Calinescu

"Istoria literaturii romane"

Pret: 10.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

  • Creat de Edgar Rice Burroughs (01.09.1875 - 19.03.1950), romanul „Tarzan“ a apărut pentru prima dată, în 1912, în revista „The All-Story“.  „Tarzan din neamul maimuțelor“ („Tarzan of the Apes“) a fost publicat în 1914. Au urmat 23 de continuări, câteva versiuni ale altor autori, și nenumărate adaptări în alte medii, autorizate și neautorizate.

   Tarzan este considerat unul dintre cele mai cunoscute personaje literare din lume. Acesta a apărut în filme, piese radio, adaptări pentru televiziune și benzi desenate. Au fost însă și numeroase parodii și lucrări piratate.

   În „Tarzan din neamul maimuțelor“, primul volum original al seriei, autorul stabilește fundalul exotic și descrie trecerea, dură și palpitantă, spre bărbăție a băiatului care fusese crescut de un trib de maimuţe mari în inima junglei primitive. 

   Deși E.R. Burroughs nu era un romancier elegant, el este considerat ca fiind un povestitor vivace. Majoritatea romanelor sale încă se tipăresc. Într-o cronică despre seria „Tarzan“, din 1963, criticii, deși subliniază câteva dintre deficiențele pe care cărțile acestuia le au ca opere literare, îl laudă pe Burroughs pentru că a creat o „figură de vis cu ochii deschiși“, convingătoare.

   Alte scrieri care îl au ca personaj principal pe Tarzan: „Fiul lui Tarzan“, „Tarzan şi leul de aur“, „Întoarcerea lui Tarzan“, „Fiarele lui Tarzan“ etc. 

watch series