Fricile lumii si frica de Dumnezeu

Format: 13 x 20 cm
ISBN: 978-606-550-042-6
Status: momentan indisponibil

Fricile lumii si frica de Dumnezeu

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Editura Egumenita

Frica este un vizitator sâcâitor, sau poate un însoţitor permanent al vieţii noastre, ea fiind de multe feluri, de la temeri uşoare până la frici chinuitoare.

 

Există şi o frică foarte diferită de celelalte. Aceasta este frica de Dumnezeu, mereu binefăcătoare şi folositoare.

 

în Sfânta Scriptură se vorbeşte mult despre frica de Dumnezeu. Omul cu frică de Dumnezeu este înţelept, fiindcă, după cum se spune în Sfânta Scriptură, „începutul înţelepciunii este frica de Dumnezeu”. Această frică îl împacă pe om cu Dumnezeu şi îl conduce la mântuire.

 

Dar tot ce are legătură cu mântuirea omului este vrednic de multă luare-aminte şi de multă cercetare.

 

Cartea de faţă vrea să evidenţieze această însuşire şi însemnătate a fricii de Dumnezeu faţă de celelalte tipuri de frică. Dacă, cu harul lui Dumnezeu, ne va ajuta să simţim frica de Dumnezeu, îşi va împlini menirea ei.

 

Pret: 4.50 LEI   
Momentan indisponibil


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

    • Pe doua dintre chipuri sfintite, care si-au lasat pecetea in viata Bisericii si care au trait in aceeasi vreme, le vom cunoaste in aceasta carte. Pe mai-marele melozilor si imnografilor, Sfantul Ioan Damaschinul, care este si cel mai mare dogmatist al Bisericii noastre, si pe Sfantul Cosma, episcop de Maiuma, din Palestina, un melod si imnograf la fel de insemnat, ce ne vorbesc foarte des, fara sa ne dam seama, prin sfintele slujbe ale cultului nostru.
      Mai mult decat orice, la participarea totala a credinciosului la cult contribuie mestesugurile iconografiei si imnografiei
      In ambele mestesuguri s-a distins, dupa cum vom vedea, Sfantul Ioan, care prin bunavointa lui Dumnezeu a trait multi ani impreuna cu Sfantul Cosma in casa parinteasca a primului si in Lavra Sfantului Sava. Acest fapt ne permite sa presupunem ca au conlucrat si la modelarea muzicii bisericesti si au influentat, dupa cum stim, determinant, tonalitatea ei.
      Insa un domeniu si mai important in care a actionat mult-talentatul Damaschin a fost Teologia si indeosebi Dogmatica, pe care a sistematizat-o ca stiinta si totodata a folosit-o in infruntarea marilor erezii ale vremii lui, mai ales a iconoclasmului. In aceasta l-a intrecut pe fratele sau adoptiv, Sfantul Cosma, care insa in domeniul imnografiei nu este considerat mai prejos decat Ioan, de vreme ce Biserica i-a dat si prenumele de „melodul” sau „imnograful”.

watch series