Sfaturile unui preot catre enoriasii lui

Format: 13x20cm
ISBN: 978-973-136-467-4
Status: momentan indisponibil

Sfaturile unui preot catre enoriasii lui

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Editura Sophia

Odata, un staret a a spus: Sunt multi preoti buni si evla­viosi, insa doar unul dintr-o mie este in stare sa ca­­­lauzeasca viata duhovniceasca a omului.  Acesta este un ma­­re dar dumnezeiesc.

Sfaturile si indemnurile culese in cartea de fata sunt ale pa­­­rintelui Valentin Mordasov († 1998), care era inzestrat cu un asemenea dar.  Viata lui a fost inchinata in in­tre­gime dumne­­ze­­iestilor slujbe si pastoririi turmei care i-a fost in­­­­­­credintata de Dumnezeu.  Suferinzii, bolnavii sau cei ca­re doreau un sfat veneau la el ca la un izvor nesecat.

Bogata experienta pastorala a parintelui Va­len­­tin, consti­in­­ciozitatea si responsabilitatea sa inaintea lui Dumnezeu pen­tru orice cuvant rostit, rugaciunea lui nein­ce­tata ne in­deamna sa credem ca sfaturile oferi­te enoriasilor si adunate in aceasta carte vor fi de un real folos multor credinciosi.

Pret: 15.00 LEI   
Momentan indisponibil


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

  • Cartea cuprinde o selectie de texte din scrisorile Sfantului Teofan Zavoratul, cu explicatii si sfaturi despre boala si moarte. Sfantul explica motivul si intelesul bolii si mortii in lumina iubirii lui Dumnezeu.

   Rugăciunea în vremea bolii 

   Vă simţiţi foarte slăbită şi credeţi că vă apropiaţi de ieşirea sufletului din trup. Boala aminteşte de moarte, însă nu proroceşte ceasul ei. Totuşi, de vreme ce aţi primit aducerea-aminte de moarte, nu e nepotrivit să vă pregătiţi de ea. Dat fiind că sunteţi mereu bolnavă, nu vă este greu să vă însuşiţi gândul la ieşirea din trup, după pilda Cuviosului Nicanor – şi această ieşire nu vă va lua pe neaşteptate. Fericită este pomenirea morţii; ea, împreună cu aducerea-aminte de Domnul, e temelia tare a bunei rânduieli creştineşti a duhului. 
   Vă plângeţi de dumneavoastră înşivă că vă rugaţi prost şi nu vă ţineţi de nevoinţe. În această privinţă vă lămureşte Sfântul Tihon de Zadonsk, care a zis: „Ce rugăciune îi trebuie bolnavului? Mulţumire şi suspinare.“ Acestea înlocuiesc orice nevoinţă. Deci, fiţi senină! 
   Nu puteţi merge la biserică din pricina bolii, aşa încât aţi rămas la pravila de chilie. Împliniţi-o după putere. Să ştiţi că pravila este de trebuinţă din pricina neputinţei noastre, nu pentru rugăciunea în sine, care se poate face şi fără pravilă... Staţi cu gândul la Liturghie – nu ca un săvârşitor, ci ca unul ce e de faţă (prin mutarea cu gândul) la Liturghia săvârşită de altul. 
   Nu aveţi gânduri prea vesele în ce vă priveşte? Era în Egipt un bătrân duhovnicesc – Apollo, mi se pare... Acesta le spunea cu tărie tuturor fraţilor, şi străinilor, de asemenea: „Nouă, creştinilor, nu ni se cuvine să ne mâhnim... Să se mâhnească păgânii şi jidovii. Iar noi, cei mântuiţi de Domnul... al nostru este raiul, a noastră este împărăţia Cerurilor. Cu noi sunt Hristos, harul Sfântului Duh, Maica lui Dumnezeu, oştirile cereşti şi sfinţii toţi...“ 

Carti scrise de acelasi autor

watch series