Elemente de psihologie pastorala ortodoxa

Format: 130 x 200 x 10
ISBN: 9737952081
Status: momentan indisponibil

Elemente de psihologie pastorala ortodoxa

Exista foarte putine studii de psihologie ortodoxa. Intre acestea, unele sunt scrise de teologi care au citit carti de psihologie numai accidental, care s-au autoconsiderat buni psihologi numai datorita formarii lor teologice. In acelasi timp, alte studii sunt scrise de psihologi care, citind superficial cateva carti de teologie, isi imagineaza ca au devenit spontani psiho-teo-logi si isi permit ca in numele invataturii ortodoxe sa emane tot felul de teorii indoielnice sau de-a dreptul eronate. Arhiepiscopul Hrisoston, deopotriva teolog si psiholog, incearca sa prezinte o alternativa extrem de necesara culturii contemporane: aceea a psihologiei fundamentate pe invatatura ortodoxa. Acest volum se adreseaza celor care, sincer in cautarile lor, citesc filosofie sau psihologie nu pentru a se indeparta de Traditia ortodoxa, ci pentru a reusi sa marturiseasca aurul Traditiei intr-o forma accesibila omului contemporan. Pe cat de mare e riscul inselarii si al denaturarii adevarului, pe atat de mare e plata celor care o fac asa cum se cuvine... Editorul

Pret: 7.20 LEI   
Momentan indisponibil


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

    • Doua au fost coordonatele vietii Sfantului Isidor.  Din tinerete a fost dedicat pe de-o parte ascezei, desavarsirii personale si urcusului duhovnicesc, iar pe de alta parte iubirii fata de aproapele si grijii pentru indreptarea si salvarea a cat mai multor suflete, prin epistolele pe care le-a trimis cu dragoste si smerenie. 
      In Colectia patristica editata de abatele Migne, in volumul 78, a publicat 2012 scrisori apartinand Sfantului Isidor, dupa o veche colectie de texte, pregatita intre anii 450-550 in Manastirea Achimitilor din Constantinopol.
      Corespondenta Sfantului Isidor reflecta o personalitate puternica, cu o remarcabila formatie clasica si teologica.  El se inspira din Sfanta Scriptura, dar si din scriitorii crestini din primele veacuri, cum ar fi Clement Alexandrinul. 
      Scrisorile cuprind referinte la numeroase probleme ale mediului, timpului si preocuparilor sale spirituale: preotie, biserica si ierarhia ei, conducerea imperiului, morala, asceza, desavarsirea, dogmatica.  Om plin de curaj si fara prejudecati, Sfantul Isidor ii critica si ii judeca pe imparati, episcopi si dregatori de tot soiul, previne si sfatuieste la toate nivelurile si in orice moment.  Una dintre celebrele sale sentinte ii oglindeste parca intreaga existenta si lupta duhovniceasca: „caci viata fara de cuvant mai mult foloseste decat cuvantul fara viata.  Caci viata si tacand foloseste, iar cuvantul strigand supara.  Dar daca si cuvantul si viata se vor intalni, vor face o icoana a toata filosofia”.

watch series