Tinerii vremurilor de pe urma

Format: 13x20cm
ISBN: 978-973-7623-81-2
Status: in stoc

Tinerii vremurilor de pe urma

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Editura Sophia

Inca din clipa cand se naste din pantecele mamei sale, pruncul incepe sa planga, si aceste lacrimi continua sa curga necontenit si din ochii generatiei de tineri de astazi.  Fiecare lacrima a unui copil e semnul durerii si marturia universala a caderii omului din starea de desavarsire in stricaciune, suferinta si moarte.  Acest plans nu inceteaza o data cu inaintarea noastra in varsta.  Dimpotriva, in vremurile noastre zdruncinate, plansul acesta rasuna si mai tare, fiind unica mangaiere a tinerilor.

Generatia de tineri, care ar fi foarte bine ultima, e incatusata in disperarea acestui plans, deoarece ei vad prea bine ca lumea distrusa se indreapta catre un sfarsit.  Si nimeni nu le-a dezvaluit adevarul ca la sfarsitul lumii Dumnezeu le va sterge toate lacrimile din ochi(Apoc. 7, 17).  Dar, in schimb, au fost invatati cu vehementa ca acest Adevar etern e relativ.

Pret: 14.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:Cod de verificare:
  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

    • Dacă în vremurile noastre – vremuri de sărăcie, de foamete şi de întunecare duhovnicească – mai sunt monahi ce au cât de cât dreaptă socotinţă duhovnicească adevărată, ei sunt aceia, foarte puţini la număr, care, fiind luminaţi cu rugăciunea minţii, şi‑au cunoscut amănunţit patimile, au cunoscut amănunţit lucrările duhurilor viclene şi, în fine, lucrarea Dumnezeiescului Duh, care începe prin revărsarea în sufletul omenesc a sfinţitei păci celei în Hristos – iar cine nu şi‑a văzut, în lumina rugăciunii minţii, patimile sale, cine n‑a cunoscut lucrările duhurilor necurate şi n‑a gustat din pacea lui Hristos, care adună laolaltă mintea, sufletul şi trupul, acela nici nu are idee despre dreapta socotinţă duhovnicească, chiar dacă, amăgit de slava deşartă, i se pare că o are... 
      Vrei să simţi uşurare de patimile care te luptă? Vrei să afli umilinţă în chilia ta, umilinţă fără de care gândul, răpit de vântul sălbatic ca o corabie fără ancoră, goneşte pe valurile închipuirii şi este aruncat în adâncul trândăvirii? Vrei să vezi lumină din Lumină? Vrei să guşti dragoste care iese din Dragoste şi duce la Dragostea veşnică? Ia gândul tău şi aruncă‑l la picioarele fraţilor şi surorilor, fără să faci deosebire între răi şi buni; spune‑i gândului tău şi repetă‑i cât mai des, ca din gând să se nască şi simţământul: „Aceştia sunt nişte îngeri ai lui Dumnezeu, numai eu mă asemăn diavolului prin păcat şi întunecare”. 

Volume apartinand de la aceeasi editura

watch series