Aparatorul adevarului: Viata Sfantului Atanasie cel Mare

Format: 13 x 20 cm
Status: momentan indisponibil

Aparatorul adevarului: Viata Sfantului Atanasie cel Mare

1 recenzii (nota 1.0)

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Editura Iona

Sfântul Atanasie a fost unul dintre cei mai mari cârmuitori ai Bisericii străvechi. În veacul al IV-lea acest episcop mic de statură din Egipt s-a nevoit din răsputeri pentru a răspândi cuvântul lui Hristos. Într-o vreme când Biserica se confrunta cu cea mai vicleană erezie dintre toate, arianismul, un om s-a ridicat deasupra celorlalţi pentru a o combate – şi a reuşit acest lucru cu prisosinţă. De câteva ori marea sa luptă pentru adevăr l-a adus în pragul muceniciei, dar aceasta nu avea să fie voia lui Dumnezeu. În schimb, avea să-È™i petreacă cei cincizeci de ani din viaţa adultă într-o mucenicie curajoasă şi nesângeroasă.

Pentru lupta sa în apărarea adevărului dumnezeirii lui Hristos, Sfântul Atanasie a fost numit „Părintele Ortodoxiei”. De-a lungul vieţii el a scris câteva cărţi. Lucrarea sa Despre întruparea Cuvântului, scrisă pe când avea numai nouăsprezece ani, este una dintre cele mai reuÈ™ite care au fost scrise vreodată despre acest subiect. Biografia Sfântului Antonie, marele nevoitor, a fost un best-seller al vremii. Această carte a contribuit mult la susÈ›inerea monahismului în Răsărit. Fiind unul dintre cei mai mari Părinţi ai Bisericii, moştenirea Sfântului Atanasie a continuat să strălucească de-a lungul veacurilor ca un far luminos. Aceasta este povestea vieţii sale.

Pret: 13.00 LEI   
Momentan indisponibil


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul
Mesaje: (1) - Pagina 1 din 1
:
1.0
2013-09-18 02:46:45
I found just what I was needed, and it was entgtrainine!

--Pagina 1 din 1--

Carti similare

    • Parintele Ioannis Kalaidis (1925-2009) s-a nascut in Grecia in anul 1925, de praznicul Apostolului celui iubit al Domnului.  Inca din frageda varsta, ajutandu-l pe preot in altar si intarit fiind de inclinatiile duhovnicesti ale mamei sale, se ruga adeseori Domnului sa-l invredniceasca a-I sluji ca preot.  Dupa ce si-a incheiat stagiul militar in sfasietoarea perioada a Razboiului Civil (1946-1949) din patria sa, Ioannis s-a casatorit cu tanara Polixenia, cu care a dobandit patru copii.  La varsta de 45 de ani, in urma unei descoperiri dumnezeiesti, a primit infricosatul dar al preoÈ›iei.  Pentru smerenia si dragostea sa, fiind destoinic urmator al Sfintilor, a primit de la Dumnezeu multe haruri spre mantuirea credinciosilor: stravedere, facerea de minuni, stapanire peste stihii, vederea Luminii Nefacute.
      Ultimii douazeci de ani ai vietii sale mult-incercate au stat sub ocrotirea Nou-Aratatilor Mucenici Rafail, Nicolae si Irina, de nenumarate ori savarsind el insusi impreuna cu acestia mari minuni.
      In anul 2009, Parintele Ioannis s-a mutat la Domnul in urma unei boli de care patimea muceniceste, fiind prohodit atat de ucenici cat si de zidirea care a varsat si ea cateva lacrimi de ploaie cinstindu-i adormirea.  Scumpa inaintea Domnului moartea cuviosilor Lui (Psalmul 115, 6).
      Parintele Ioannis e un preot sfant, e noul Nicolae Planas al Orthodoxiei noastre! (Mitropolitul Antonie de Siatista)
      Dupa moartea unui preot cipriot, ca s-o mangaie pe preoteasa vaduva, Maica Domnului i s-a aratat si i-a descoperit numele tuturor preotilor sfinti din Cipru si din Grecia, care erau inca in viata.  Printre ei se afla si Parintele Ioannis din Neohori.  Am simtit atunci inlauntrul meu pace si o negraita bucurie.
      Pavel Pavlidis
    • Sfântul Gherman de Alaska (1756-1836) a fost unul din marii isihaÈ™ti È™i misionari ai Bisericii. Din fragedă vârstă fiind înzestrat cu înÈ›elepciune dumnezeiască, s-a nevoit vreme de È™aisprezece ani în faimoasa Mănăstire Valaam de pe Lacul Ladoga. De acolo a pornit, cu binecuvântarea StareÈ›ului Nazarie, să-l propovăduiască pe Hristos în îndepărtata Alaska, care în acele vremuri aparÈ›inea Rusiei.
      În cei patruzeci de ani petrecuÈ›i aici Sfântul Gherman s-a arătat a fi luminătorul È™i apostolul triburilor aleute păgâne, ridicându-se nepărtinitor împotriva abuzurilor guvernatorilor ruÈ™i care le asupreau cumplit pentru interesele lor financiare. Pentru jertfelnicia lui mai presus de fire È™i pentru marea sa smerenie, Dumnezeu i-a dăruit daruri precum străvederea È™i săvârÈ™irea de minuni care i-au întărit pe aleuÈ›i pe calea cea strâmtă a Adevărului.
      La optzeci È™i unu de ani, Cuviosul a plecat din această viaÈ›ă, chipul său scăldat de lumina dumnezeiască È™i buna-mireasmă care i-au însoÈ›it adormirea vădindu-i marea sfinÈ›enie.
      La proslăvirea lui, săvârÈ™ită în anul 1970, a contribuit È™i Arhiepiscopul Ioan Maximovici, iar ucenicul acestuia, Ieromonahul Serafim Rose, a întemeiat prima mănăstire misionară închinată Sfântului Gherman în pustia Platina, California. Astăzi moaÈ™tele Cuviosului Gherman odihnesc în Catedrala Învierii din Insula Kodiak, fiind socotit primul sfânt al Bisericii Ortodoxe Americane.

Carti scrise de acelasi autor

    • Oriunde ne-am uita în această lume, pretutindeni vedem doar stricăciune, deÈ™ertăciune È™i păcat. Pretutindeni predomină cele pământeÈ™ti È™i stricăcioase, conversaÈ›iile deÈ™arte È™i lipsite de conÈ›inut, faptele pline de deÈ™ertăciune – care aproape că nu ne aduc aminte deloc de cer, de Dumnezeu È™i de viaÈ›a de dincolo. Numai în casele evlavioase, icoanele lui Iisus Hristos, ale Preacuratei Sale Maici È™i ale sfinÈ›ilor Săi le aduc aminte celor care vor să înÈ›eleagă că suntem creÈ™tini, mădulare ale lui Hristos È™i moÈ™tenitori ai ÎmpărăÈ›iei Sale; că aÈ™teptăm învierea morÈ›ilor È™i viaÈ›a veacului viitor, în care ne vom uni cu Domnul È™i cu sfinÈ›ii, curăÈ›indu-ne de orice întinăciune a trupului È™i a sufletului. AÈ™adar, vedeÈ›i ce diferenÈ›ă există între Biserică È™i lume! VedeÈ›i cât de folositor îi este È™i câtă nevoie are creÈ™tinul să vină la Biserica lui Dumnezeu, să se educe pentru patria cerească, să se sălăÈ™luiască în el Duhul lui Hristos, ca să se cultive în el trăsături cereÈ™ti È™i sfinte! Căci unde, dacă nu aici, veÈ›i auzi Cuvântul lui Dumnezeu; unde, în afară de Biserică, vă vor fi puse la dispoziÈ›ie tainele credinÈ›ei; de unde veÈ›i lua puteri de a trăi creÈ™tineÈ™te? Toate acestea sunt în Biserică È™i le primim de la Biserică. De aceea să îndrăgiÈ›i să frecventaÈ›i Biserica lui Dumnezeu È™i să vă faceÈ›i pe voi înÈ™ivă biserici vii ale lui Dumnezeu „ca pietre vii, zidiÈ›i-vă drept casă duhovnicească, preoÈ›ie sfântă, ca să aduceÈ›i jertfe duhovniceÈ™ti, bineplăcute lui Dumnezeu, prin Iisus Hristos” (I Pt. 2, 5).

watch series